Antena Căutare

Cum să te ferești de gripă și alte virusuri. Așa era ținută boala la distanță, pe vremuri

În special în sezonul rece și la schimbările de temperatură, când virusurile se înmulțesc, organismul are nevoie de alimente care să-i întărească imunitatea. Un sistem imunitar foarte bun, va ține virusurile la distanță de tine.

Pe vremuri oamenii se îmbolnăveau mai rar, tocmai pentru că aveau un sistem imunitar mai fortifiat. Consumau alimente în stare naturală în mod frecvent, astfel că se îmbolnăveau mai rar, iar dacă se întâmpla asta, imediat căutau remediul în cămară. Fiecare avea la îndemână câte un aliment care întărea imunitatea, indiferent de zona de pe glob în care se aflau. Astăzi, ave acces la mult mai multe astfel de alimente, trebuie doar să profităm de ele și să le consumăm frecvent.

Usturoiul

Este cea mai bună alegere pentru tratarea răcelilor, gripelor, durerilor de gât și digestiei leneșe, conform fitoterapeutului Mary Gladstar scrie almanahonline.ro. S-a descoperit că este eficient împotriva mai multor bacterii rezistente la antibiotice. De asemenea, stimulează sistemul imunitar al organismului și este eficient în tratarea mai multor tipuri de infecții.

Ghimbirul

Este o rădăcinoasă folosită la încălzirea și decongestionarea organismului în caz de afecțiuni similare răcelilor, precum guturai, circulație proastă, gripe, congestii nazale, dureri în gât, conform aceleași surse.

Salvia

Este recunoscută pentru proprietățile ei de combatere a răcelii și a gripei. De asemenea, este un tratament eficient pentru inflamațiile gurii și ale gâtului, precum laringita, amigdalita sau dureri în gât. Infuzia de salvie este recomandată în aceste afecțiuni, conform sursei.

Citește și: Este o băutură aparent banală, dar dacă o vei consuma timp de șapte zile te vei simții cu totul alt om

Cimbrul

Cimbrul este un dezinfectant puternic și eficient, fiind folosit atât pentru uz extern, cât și intern, pentru a combate infecțiile. E ideal sub formă de infuzie, pentru a preveni răcelile și sub formă de gargară pentru a trata durerile în gât. De asemenea, este foarte eficient și pentru a trata tusea și afecțiunile ușoare la plămâni.

Curcuma (Turmericul)

Folosită pentru tratatea răcelilor și a tusei, are efect de încălzire a organismului, fiind ideal în bucătărie pentru condimentarea anumitor alimente, dar poate fi consumată și sub formă de ceai. Este un bun stimulent al sistemului imunitar, scrie aceeași sursă.

Echinacea

Sporește rezistența naturală a organismului la infecții și susține funcțiile imunitare. Protejează împotriva virusurilor și bacteriilor. Este mai eficientă dacă este luată la primele semne ale bolii. Luptă împotriva infecțiilor bronhice și respiratorii, durerilor în gât și infecțiilor bucale.

Cătina

Recunoscută și ca ginsengul românesc, despre care specialiştii spun că poate fi şi cel mai bun vaccin antigripal. Fructele de cătină sunt cele mai bogate în vitamina C naturală, precum şi în vitamina E, vitaminele A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză. Poate fi consumată sub diverse forme, de exemplu în stare pură, cu miere, în formă de pulbere, suc, ulei, vin, gem, ceai, tinctură, spun specialiştii, scrie sursa precizată.

Cum îți distruge coronavirusul organismul! Medicii au explicat! Care sunt simptomele îngrijorătoare și ce categorie de o... Semnal de alarmă! Acest aliment pe care îl consumăm zilnic este un pericol pentru creier! Îl modifică iremediabil în 12 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x