Cum procedăm cu legumele de la piață pentru a fi siguri că nu sunt contaminate! Sfaturi de la nutriționiști

Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, în direct, alaturi de medicul nutritionist Ruxandra Plesa, ne explica de ce trebuie sa mancam sanatosi chiar daca suntem izolati in casa.Legumele nu trebuie să lipsească din meniurile tuturor

Cum procedăm cu legumele de la piață pentru a fi siguri că nu sunt contaminate

Legumele nu trebuie să lipsească din meniurile noastre, mai ales în această perioadă de stat acasă din cauza pandemiei de coronavirus.

Cu cât mai multe legume în această perioadă, cu atât mai multe kilograme când ieșim din carantină, pentru că există pericolul îngrășării. Din cauza emoțiilor negative mâncăm dulciuri, covrigei, ronțăim toată ziua.

Medicul nutriționist Ruxandra Plesa recomandă ca 50% din ceea ce mâncăm să fie legume.

Legumele de sezon sunt cele mai recomandate: leurda, usturoi verde, ceapă verde, untișor, pentru că au și proprietăți antivirale, benefice în această perioadă. Sunt bogate în minerale și vitamine, dar și în fibre și ne întăresc sistemul imunitar.

Citește și: 5 sfaturi utile pentru un mic dejun sănătos

Important este că aceastea sunt și hipocalorice, deci putem să le consumăm fără a ne fi teamă că ne îngrășăm.

Pentru a curăța cum trebuie legumele de la piață, ideal ar fi să le transferăm din pungi într-un recipient mai mare și le putem spăla într-o soluție de apă și săpun, la fel cum ne spălăm și mâinile, pentru 20 de secunde.

În schimb frunzele nu se pot spăla în astfel de soluții, dar există anumite soluții bio, speciale pentru curățatul legumelor, care se pot pulveriza pe ele, apoi clăti cum trebuie.

Citește și: De ce sunt mai recomandate sucurile din legume și fructe verzi

Prin aceste măsuri încercăm să ne asigurăm că transmiterea virusului prin metoda digestivă este cât mai mică posibil.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri