Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

De ce sunt mai recomandate sucurile din legume și fructe verzi? Proprietăți și beneficii.

Sucurile din legume și fructe verzi sunt extrem de populare în rândul celor care au adoptat un stil de viaţă mai sănătos. Printre beneficiile consumului de sucuri verzi se numără detoxifierea organismului, scăderea în greutate, creşterea energiei, reducerea poftelor alimentare, curăţarea pielii şi multe altele.

Sucurile din legume și fructe verz

pexels

Sucurile din legume și fructe verzi sunt extrem de bogate în vitamine, minerale, antioxidanți, fitonutrienţi, fibre, etc.

Sunt pline de clorofilă, acea substanţă similară chimic cu hemoglobina, considerată și o puternică substanță cu rol în regenerarea sângelui. Clorofila are un conținut ridicat de magneziu acel element care este absolut esențial pentru sanatatea cardiacă si respiratorie.

Citește și: Ce ne recomandă specialiștii pentru a veni în sprijinul imunității organismului

Fructele şi legumele verzi sunt recunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului uman, întrucât sunt sărace în calorii, dar bogate în vitamine şi minerale, iar consumul acestora este recomandat în curele de detoxifiere.

Sucurile verzi sunt foarte bogate în fibre, care te vor ajuta să te simţi sătul şi îţi vor reduce poftele alimentare.

Ajută foarte mult digestia. Sucurile verzi sunt mult mai uşor de digerat şi de metabolizat decât alimentele solide. Există foarte mulţi oameni care nu pot digera eficient hrana solidă, motiv pentru care nu pot asimila substanţele nutritive din aceasta. Sucurile verzi sunt atât de bioactive încât substanţele lor nutritive încep să fie absorbite de organism încă din gură.

Cauza celor mai multe probleme digestive este slaba producţie a acidului clorhidric din stomac. Dacă stomacul nu produce suficient acid în timpul procesului de digestie, o bună parte din hrana consumată trece nedigerată prin tractul digestiv, dând naştere la gaze, balonare şi alte tulburări digestive.

Citește și: Leurda sau usturoiul sălbatic, un excelent detoxifiant al primăverii

Sucurile verzi sunt și puternic hidratante, conferă energie şi asigură funcţionarea optimă a creierului, muşchilor, sistemului digestiv şi sistemului imunitar. Deshidratarea poate fi extrem de periculoasă. Băuturile răcoritoare carbogazoase şi cafeaua, alimentele procesate şi fumatul - toate deshidratează corpul.

Proteinele vegetale din fructele și legumele verzi, facilitează trasformarea protenilor simple în proteine complexe.

Recomandari