Cum să scăpați de unghiile exfoliate, crăpate sau fragile. Care sunt cauzele și ce puteți face pentru a nu mai avea aceste probleme

Unghiile fragile sunt o problemă destul de des întâlnită, ce poate avea cauze diverse. Factorii care provoacă subțierea, exfolierea sau îngălbenirea unghiilor pot fi diverse.

Cum să scăpați de unghiile exfoliate

Unghii îngălbenite


Fumatul sau înaintarea în vârstă pot fi printre cauzele îngălbenirii unghiilor, dar dacă acestea sunt și subțiri, chiar și exfoliate, pot fi afectate și de o infecție fungică. De asemenea, unghiile îngălbenite pot fi un indiciu cum că că suferiți de diabet, psoriazis sau de afecțiuni ale tiroidei.

10 ceaiuri cu proprietăţi medicinale incredibile

Unghii uscate, crăpate sau fragile


Unghiile uscate, crăpate sau fragile pot fi rezultatul faptului că țineți mâinile în apă prea mult timp și asta se întâmplă în mod frecvent. Fie că asta se întâmplă la bucătărie sau la piscină, unghiile pot suferi dacă sunt ținute prea mult timp în apă. Unghiile fragile pot fi, de asemenea, cauzate de utilizarea frecventă a dizolvantului sau expunerea la substanțe chimice, cum ar fi produsele de curățat. De asemenea, poate indica adesea un deficit de vitamina A, B sau C.

Petele albe de pe unghii


Micile pete albe de pe unghii pot fi cauzate de traumatismul unghiilor. De obicei, acestea nu constituie motive de îngrijorare. În cele din urmă, ele vor dispărea singure. Dacă aveți pete albe pe unghii, care nu dispar mai mult timp, ar putea fi un semn al unei infecții fungice.

Striuri orizontale


Striurile orizontale de pe unghii pot fi un semn că suferiți de psoriazis, diabet sau aveți deficiență de zinc. Acestea mai pot fi cauzate de traumatismele unghiilor sau de alți factori interni.

Curbarea unghiilor


Atunci când unghiile se curbează poate fi un semn al nivelului scăzut de oxigen în sânge. De asemenea, este asociat cu afecțiuni pulmonare, boli de rinichi, cardiace și boli inflamatorii intestinale.
Pentru a scăpa de această afecțiune neplăcută și pentru a avea unghii sănătoase și frumoase, foarte important este să identificați cauza afecțiunii. Dacă afecțiunea unghiei este produsă de factori interni, o puteți identifica prin apelarea la un medic specialist care vă poate recomanda analizele necesare pentru identificarea cauzei și, ulterior, tratamentul corespunzător.

Scade febra imediat! Tratamentul țigănesc, vechi de secole, recomandat de fitoterapeuți

Citește și
colaj de imagini cu laurentiu reghecampf, anamaria prodan si mariana pfeiffer
Mariana Pfeiffer o contrazice pe Anamaria Prodan. Cum ar fi început relația impresarei cu Laurențiu Reghecampf
Mariana Pfeiffer o contrazice pe Anamaria Prodan. Cum ar fi început relația impresarei cu Laurențiu Reghecampf
Patrizia Paglieri, Francesco si Irina Fodor, la Asia Express - Drumul Imparatilor
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
gaura in pamant langa fundatia unei case
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
Mai multe articole


Dacă afecțiunea unghiilor este provocată de factorii externi, atunci este bine ca să vă protejați unghiile atunci când spălați sau folosiți produse chimice, folosind mănuși pentru protecție. Vă veți proteja în felul acesta nu doar unghia, ci și pielea.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri