- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Pe vremuri oamenii se îmbolnăveau mai rar, tocmai pentru că aveau un sistem imunitar mai fortifiat. Consumau alimente în stare naturală în mod frecvent, astfel că se îmbolnăveau mai rar, iar dacă se întâmpla asta, imediat căutau remediul în cămară. Fiecare avea la îndemână câte un aliment care întărea imunitatea, indiferent de zona de pe glob în care se aflau. Astăzi, ave acces la mult mai multe astfel de alimente, trebuie doar să profităm de ele și să le consumăm frecvent.
Usturoiul
Este cea mai bună alegere pentru tratarea răcelilor, gripelor, durerilor de gât și digestiei leneșe, conform fitoterapeutului Mary Gladstar scrie almanahonline.ro. S-a descoperit că este eficient împotriva mai multor bacterii rezistente la antibiotice. De asemenea, stimulează sistemul imunitar al organismului și este eficient în tratarea mai multor tipuri de infecții.
Ghimbirul
Este o rădăcinoasă folosită la încălzirea și decongestionarea organismului în caz de afecțiuni similare răcelilor, precum guturai, circulație proastă, gripe, congestii nazale, dureri în gât, conform aceleași surse.
Salvia
Este recunoscută pentru proprietățile ei de combatere a răcelii și a gripei. De asemenea, este un tratament eficient pentru inflamațiile gurii și ale gâtului, precum laringita, amigdalita sau dureri în gât. Infuzia de salvie este recomandată în aceste afecțiuni, conform sursei.
Citește și: Este o băutură aparent banală, dar dacă o vei consuma timp de șapte zile te vei simții cu totul alt om
Cimbrul
Cimbrul este un dezinfectant puternic și eficient, fiind folosit atât pentru uz extern, cât și intern, pentru a combate infecțiile. E ideal sub formă de infuzie, pentru a preveni răcelile și sub formă de gargară pentru a trata durerile în gât. De asemenea, este foarte eficient și pentru a trata tusea și afecțiunile ușoare la plămâni.
Curcuma (Turmericul)
Folosită pentru tratatea răcelilor și a tusei, are efect de încălzire a organismului, fiind ideal în bucătărie pentru condimentarea anumitor alimente, dar poate fi consumată și sub formă de ceai. Este un bun stimulent al sistemului imunitar, scrie aceeași sursă.
Echinacea
Sporește rezistența naturală a organismului la infecții și susține funcțiile imunitare. Protejează împotriva virusurilor și bacteriilor. Este mai eficientă dacă este luată la primele semne ale bolii. Luptă împotriva infecțiilor bronhice și respiratorii, durerilor în gât și infecțiilor bucale.
Cătina
Recunoscută și ca ginsengul românesc, despre care specialiştii spun că poate fi şi cel mai bun vaccin antigripal. Fructele de cătină sunt cele mai bogate în vitamina C naturală, precum şi în vitamina E, vitaminele A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză. Poate fi consumată sub diverse forme, de exemplu în stare pură, cu miere, în formă de pulbere, suc, ulei, vin, gem, ceai, tinctură, spun specialiştii, scrie sursa precizată.