- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă vrei să slăbeşti, probabil te-ai informat suficient în legătură cu alimentele pe care ai voie să le consumi. În realitate, lista alimentelor pe care le poţi mânca pe parcursul dietei este extrem de lungă, restricţiile limitându-se doar la modul de pregătire a acestora şi la cantitatea care poate fi consumată.
Unul dintre alimentele la care poftim în perioadele în care suntem la dietă este pizza. Vestea bună este că putem apela la pizza care nu îngraşă, un preparat uşor de digerat şi de pregătit şi delicios.
Să descoperim împreună care este reţeta de pizza care nu îngraşă, pentru a o putea integra în alimentaţia noastră atunci când suntem la dietă.
Cum se prepară pizza care nu îngraşă:
După cum ştii, acest preparat se obţine din două componente principale: blatul şi ingredientele. Pentru o pizza dietetică, înlocuieşte blatul tradiţional sau cel din foietaj cu un blat subţire sau, şi mai bine, cu o lipie. Urmează apoi ingredientele, cele mai importante, care trebuie alese cu grijă. Spre deosebire de pizza tradiţională, pizza care nu îngraşă trebuie să conţină preponderent legume şi să nu fie înecată în ulei. De aici provine numărul mic de calorii al acesteia din urmă. Poţi opta pentru o varietate de legume: roşii, ardei, ciuperci, dovlecei, vinete, ceapă, broccoli. Adaugă şi măsline tăiate rondele.
Dacă nu te încânta ideea de pizza vegetariană, poţi adaugă lângă legume şuncă de Praga sau carne de pui la grătar de pe care s-a îndepărtat pielea. Acest preparat este la fel de gustos şi dacă optezi pentru peste: ton sau anşoa. Nu uită nici de condimente! Noi îţi recomandăm oregano şi tarhon. De asemenea, poţi adaugă şi brânză, însă mare atenţie la sortimentele alese pentru a nu transformă pizza într-o bombă calorică. Optează pentru brânzeturi slabe precum ricotta, brânză de vaci cu 0% grăsime sau mozzarella, care se întinde preparat atunci când e introdus la cuptor.
Pizza care nu îngraşă se aşază într-o tavă care a fost în prealabil unsă cu unt, apoi se introduce la cuptor, la foc mediu, 25-30 de minute.
Cu acest tip de pizza, poţi înlocui o masă principala, de preferat cea de prânz. Dacă totuşi preferi să o savurezi seară, ţine cont să nu te culci în următoarele 3 ore pentru a avea timp să se digere complet. Pizza care nu îngraşă este un preparat săţios şi delicios, care conţine în jur de 300 de calorii. O poţi integra într-o dietă de slăbire, care însă nu trebuie să dureze mai mult de o săptămâna. În această perioada poţi slabi până la 3 kg. Iată cum trebuie să arate meniul zilnic:
Mic-dejun: un bol de lapte (sau iaurt degresat) cu cereale integrale, 2 fructe de sezon
Prânz: o pizza dietetică
Cină: piept de pui la grătar/peste slab la grătar/brânză dietetică cu o salată de legume
Dacă între mese apare senzaţia de foame, poţi apela la un iaurt mic sau la un fruct. Nu uită să te hidratezi corespunzător şi nici să faci mişcare.
Sursa: slabsaugras.ro
Atenție la ce consumi! Cum poți să-ți dai seama dacă somonul cumpărat din comerț conține mercur și persticide... Îți cade părul? Tratamentul 100% natural, din ingrediente pe care le ai în casă, îți va oferi o podoabă capilară de vede...