Căutare Live

De ce este imposibil să strănuți când dormi. Iată care este motivul

De-a lungul timpului, au existat multe teorii cu privire la motivul pentru care oamenii strănută și ce se întâmplă în acel moment.

În ciuda convingerilor populare, acesta nu face inima să se oprească și nici nu modifică numărul bătăilor. Nu este vorba nici despre încercarea sufletului de a părăsi corpul. Deci, ce se întâmplă de fapt când strănuți?

Se pare că este cel mai simplu mod prin care nasul tău se curăță și elimină iritanții precum praful, sporii de mucegai sau polenul de ambrozie.

De ce nu strănuți când dormi?

S-ar putea să fi observat că, indiferent cât de gravă este alergia de care suferi, nu strănuți în timp ce dormi.

De fapt, este imposibil să faci asta, deoarece strănutul este o acțiune reflexă, iar creierul are nevoie de un stimul mare pentru a-l declanșa.

Și, conform specialiștilor, pe măsură ce adormi, devine mai puțin activă partea care ar trebui să transmită mesajul că nasul are nevoie de o curățare.

Știai? De ce ți se încrețesc degetele dacă stai prea mult în apă... Ce ți se poate întâmpla dacă mănânci mult turmeric...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri