Căutare Live

De ce trebuie să începi să dormi dezbrăcată. Renunță la pijamale chiar din această seară

Somnul este esențial pentru sănătatea organismului. Studiile au dovedit de-a lungul timpului că oamenii care dorm mai puțin au tendința să fie mai puțin activi și se confruntă mai des cu probleme de sănătate. 

Soluția este una simplă pentru a scăpa de aceste probleme și anume să renunți la pijamale în timpului somnului. Potrivit Brightside, dacă dormi dezbrăcată beneficiile sunt nenumărate.

Află care sunt prinicipalele avantaje pentru organism atunci când renunți la pijamale în timpul somnului:

1. Te ajută să te odihnești mai bine. Este dovedit faptul că dormi mai bine atunci când corpul are o temperatură mai scăzută. Totul se rezumă la faptul că legătura dintre temperatura corpului și creier te va ajuta și la reglarea somnului.

2. Un studiu efectuat de-a lungul timpului a arătat faptul că bărbații folosesc în medie o pijama de 13 ori, iar femeile de 17 ori înainte să o spele din nou, lucru care nu este deloc în favoarea pielii corpului. Specialiștii în igienă spun că spălarea nu este suficientă ca să te protejezi de bacteriile și microbii care se adună în țesături. Mai mult decât atât, textilele pot conține substanțe chimice care pătrund în piele și care ajung să o irite, deci este mult mai sănătos pentru tine dacă după dușul de seară renunți complet la țesături.

3. Faptul că dormi fără pijamale poate avea beneficiile neașteptate și în relația cu partenerul de cuplu. Nu te așteptai la asta, nu-i așa? Este simplu. De-a lungul timpului medicii au reușit să demonstreze că contactul direct al pielii ajută chiar și la îmbunătățirea legăturiii dintre mamă și bebeluș, deci te simți mult mai bine dacă cineva te atinge în mod direct cu pielea. Experții în relații au auns și ei la concluzia că, cu cât ai mai puține haine pe tine atunci când te afli lângă partenerul de cuplu, cu atât vei ajunge să te simți mai apropiat de el/ea.

4. Dacă ai mai puține haine pe tine, temperatura corpului este mai scăzută, iar de aici și până la a ajunge să-ți păstrezi greutatea în limite normale nu mai este decât un pas. Un studiu a arătat că dacă ești expus la temperaturi scăzute, acest lucru te ajută să scapi de kilogramele nedorite și să arzi mai multe calorii. Tot studiul menționat mai sus mai demonstrează că oamenii care au dormit în camere cu o temperatură mai scăzută au ars cu 75 de calorii mai mult decât cei care au ales camere cu temperatură mai ridicată. Pijamalele cresc temperatura corpului, mai bine renunți la ele în timpul somnului și așa scapi și de grija greutății corporale.

5. Surprinzător sau nu dacă renunți la pijamale îți crești și încrederea în tine. Faptul că dormi dezbrăcat te poate ajuta să te simți mai bine în pielea ta.

Te-am convins? Încearcă să renunți măcar pentru o perioadă la pijamale și vezi care sunt rezultatele asupra ta.

A orbit și a rămas cu cicatrici pe față din cauza lipiciului de la gene. Povestea acestei femei face înconjurul internet... Importanța vitaminelor și suplimentelor alimentare și modul în care se administrează...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri