Căutare Live

Descoperirea care revoluţionează medicina! Oamenii se vor putea vindeca imediat

O descoperire făcută de o echipă de cercetători chinezi promite să revoluţioneze modul în care vor fi trataţi pacienţii care au suferit răni deschise. Ei au descoperit anumite protein pot regenera epiderma umană fără să lase cicatrice.

vindecare rani

pexels.com

O descoperire făcută de o echipă de cercetători chinezi promite să revoluţioneze modul în care vor fi trataţi pacienţii care au suferit răni deschise. Ei au descoperit anumite proteine pot regenera epiderma umană fără să lase cicatrice.

Cercetătorii de la Institutul de Zoologie din Kunming, care face parte din Academia Chineză de Ştiinţe, au descoperit că proteinele care se găsesc în pielea unei broaşte pot regenera ţesuturile şi pot fi folosite şi în cazul oamenilor.

"Vindecarea rănilor trebuie să aibă loc fără să lase cicatrice, astfel se reduce pericolul ca funcţiile fiziologice să fie afectate, în caz contrar pot interveni consecinţe fatale", a declarat presei locale Zhang Yun, care a condus echipa de experţi.

Substanţa rezultată, nu numai că duce la cicatrizarea rănilor, ci ajută şi la reducerea edemului traumatic, protejând rana de infecţiile bacteriene rezistente la antibiotice.

Formarea ţesutului cicatrizant apare ca rezultat al vindecării unei răni şi de multe ori duce la apariţia unor probleme estetice.

Cicatricea de la suprafaţa pielii este rezultatul unui proces complex prin care pielea trece în cadrul recuperării după o leziune. Sunt mulţi factori care afectează modul în care o rană se vindecă, iar felul în care aceasta se vindecă afectează aspectul final pe care îl va avea o cicatrice.

Cum se ține dieta pentru abdomen plat, cea mai eficientă dintre toate... Cum să ștergi 10 ani de pe chip! Masca din trei ingrediente care face furori acum în lume...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri