- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Alergiile reprezinta o reactie inadecvata sau exagerata a sistemului imunitar la substante care in mod obisnuit nu cauzeaza simptome. Sistemul imunitar incearca sa protejeze organismul, producand anticorpi specifici unui anumit alergen care se ataseaza unor celule din corp.
La urmatorul contact al organismului cu alergenii, in organism se elibereaza anumite substante, incluzand histaminele, care se mobilizeaza spre unele parti ale corpului, ca de pilda sistemul respirator, provocand aparitia simptomelor alergice.
Alergiile se produc la nivelul tractului respirator ca: rinite alergice si au ca efect stranutul, mancarimea nazala, secretiile nazale suparatoare; astm bronsic ale carui simptome constau in crize alarmante de sufocare si suieratura la respiratie; la nivel ocular se manifesta sub forma de conjunctivite alergice care dau mancarime oculara, inrosirea ochilor si pleoapelor, lacrimare exagerata; la nivel cutanat apar diverse tipuri de eruptii; la nivel digestiv pot aparea enterite cum sunt cele cauzate de glutenul din faina de grau.
Limitele alergologiei
Studiile realizate in clinicile Sciencemed au pus in evidenta limitele pe care medicina alopata le are in domeniul alergologiei.
Multi alergeni nu pot fi evidentiati prin metodele clasice de testare cutanata, impiedicand alegerea unei metode terapeutice de vindecare prin desensibilizarea injectabila specifica.
In plus, administrarea medicamentelor antialergice, ca de exemplu Aerius, Telfast, Zyrtec, Claritine, in toate cazurile, nu face altceva decat sa ascunda simptomele. La oprirea tratamentului simptomele reapar si devin mai profunde.
Citeste Revista Felicia