- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Dieta cu hrișcă este foarte populară pe meleagurile noastre, mai ales în zonele din nordul țării. Există mai multe variante ale acestei diete, noi va prezentăm două diete cu hrișcă – cele mai apreciate și eficiente.
Cum se folosește hrișca în aceste diete:
• Se pot folosi semințele de hrișcă hidratate peste noapte – acestea pot fi consumate că atare, crude, sau fierte;
• Se poate folosi făină de hrișcă pentru preparate raw vegane;
• Se poate bea ceai de hrișcă neîndulcit, nu mai mult de două căni pe zi.
Dieta cu hrișcă pentru zile de post
Dieta cu hrișcă durează doar 7 zile și nu este indicat să o prelungiți. Puteți reluă dieta după o pauză de 3 săptămâni în care alimentația este normală. De ce această durată scurtă a dietei? Pentru că acest regim cu hrișcă este destul de restrictiv și produce și o slăbire rapidă, care, dacă se exagerează, poate deveni periculoasă pentru sănătate.
Principiile dietei cu hrișcă pentru zilele de post:
-Se beau 2 litri de apa cu lămâie pe zi. Se pune o linguriță de seamă de lămâie la un litru de apa;
-Nu se consumă alte alimente în afară de sare neiodata, legume și zarzavaturi proaspete. Nu se adaugă ulei în salate și niciun alt aliment nu se va consumă;
-Se folosesc semințe de hrișcă BIO.
Semințele de hrișcă se hidratează de seară în apa, la frigider, pentru a se eliberă enzimele utile în cazul în care le consumați crude, dar și pentru a asigură o fierbere rapidă a acestora.
Dimineață, la micul dejun, se consumă o cană de semințe de hrișcă fierte, bine scurse, cu puțină sare.
La prânz se va consuma o salată de crudități cu semințe de hrișcă fierte. Idee de rețetă:
- un ardei
- două roșii
- o legatură de pătrunjel,
- 3 linguri de hrișcă fiartă,
- puțină leurdă sau ceapă verde
- spanac proaspăt o mână
- morcov ras
Gustarea de după-amiază: semințe de hrișcă fierte cu puțină sare – o cană.
Cină: salată de legume proaspete cu 3 linguri de hrișcă fiartă.
Legumele din salată pot varia. Nu se adaugă ulei sau dressing la salate, doar legume proaspete și sare.
Acest meniu se repetă pentru 7 zile. Nu uitați să consumați doi litri de apa pe zi. Puteți bea și două căni de ceai neîndulcit de hrișcă.
Dieta cu hrișcă pentru zile de post prezintă și un intens rol de detoxifiere, de aceea este posibil să va simțiți foarte amețiți sau să aveți senzație de tremur. Dacă aceste manifestări se asociază cu senzație de căldură sufocantă și transpirații, atunci este indicat să consumați o cană de limonadă cu 3-4 linguri de miere și zeamă de la o jumătate de lămâie – este posibil să aveți căderi de glicemie. După această băutură dulce va liniștiți pentru 5 minute, timp în care va veți reveni complet.
Alte beneficii ale consumului de hrișcă:
• Stimulează sistemul imunitar;
• Reduce alergiile din organism;
• Scade inflamațiile
• Ameliorează durerile de stomac
• Întărește oasele
• Crește performanțele intelectuale.
Sursa, kudika
Dieta indiană: în ce constă și cum te ajută să slăbești fără înfometare sau bisturiu... Terapia cu ventuze, vindecare miraculoasă: „Femeiele apelează la această terapie pentru a scăpa de celulită”...