O modalitate extrem de simplă prin care poți să dai jos kilogramele în plus este dieta japoneză. O poți urma timp de cel puțin trei zile, în funcție de numărul de kilograme pe care vrei să-l topești.
Dieta japoneză este o dietă ce se bazează pe orez, motiv pentru care în prima zi a acestui regim e musai să fierbi 250 de grame de orez, însă e important să optezi pentru cel negru, roșu ori integral și să nu folosești sare sau ulei.
Ulterior, cea de-a doua zi e dedicată peștelui, motiv pentru care poți consuma până la 500 de grame de pește, pe grătar sau la cuptor, cu lămâie. Garnitura nu trebuie să existe, însă, în meniul tău.
Cea de-a treia zi este tot pentru orez, la fel ca în prima zi. Consumă 250 de grame de orez și fă mișcare, pentru a nu te îngrășa.
Ulterior, specialiștii în nutriție vă recomandă să adoptați un stil de viață sănătos, bazat pe un meniu echilibrat.
Ce puteți consuma în următoarea perioadă, aflați mai jos:
Ziua I
- Mic dejun: două ouă fierte, ceai sau cafea.
- Prânz: 100 g orez și o salată verde cu roșii proaspete (cu foarte puțin ulei de măsline).
- Cină: 150 g pește la cuptor sau pe grătar.
Ziua II
- Mic dejun: un ou fiert și o felie de pâine integrală sau pesmet, ceai sau cafea.
- Prânz: 100 g orez și 150 g pește la cuptor sau pe grătar.
- Cină: o salată mică și un iaurt grecesc.
Ziua III
- Mic dejun: două ouă fierte și un iaurt, ceai sau cafea.
- Prânz: 250-300 g pește sau carne macră, la cuptor sau pe grătar, și o salată.
- Cină: 100 g orez.