Live acumiUmor Sezonul 10 (r)
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Dieta Reginei Cleopatra, una dintre cele mai frumoase femei din lume. Meniul zilnic

Regina Cleopatra, un simbol al frumuseții din Egipt, avea o dietă sănătoasă care o ajuta să arate extraordinar. Iată care era dieta reginei Cleopatra și meniul său zilnic.

Regina Cleopatra, un simbol al frumuseții din Egipt, avea o dietă sănătoasă care o ajuta să arate extraordinar. Iată care era dieta reginei Cleopatra și meniul său zilnic.

La 12 august, în anul 30 i.Hr., una dintre cele mai frumoase femei din lume, Cleopatra VII Philopator, ultima din Dinastia egipteana Ptolemaica, se sinucidea, potrivit legendei mușcată de o viperă. Iată ce dietă folosea Cleopatra și de ce era cunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din lume.

Cleopatra a VII-a a Egiptului – Scurt istoric

Cleopatra a devenit Cleopatra a VII-a a Egiptului după moartea tatălui său, Ptolemeu al XII-lea, în anul 51 i.Hr.. Ea intenționase reînvierea tradițiilor Egiptului de odinioară, căutând sprijinul lui Iulius Cezar și Marc Antoniu. "Dacă nasul Cleopatrei ar fi fost mai scurt, fața lumii ar fi fost alta", spunea Blaise Pascal despre regina Egiptului. Pascal credea că femeile cu nasul lung sunt mai atrăgătoare și că poate acest detaliu fizic i-ar fi atras pe Cezar și pe Marc Antoniu.

După moartea lui Marc Antoniu, Alexandria fusese cucerită de romani, care înconjuraseră mausoleul Cleopatrei. După ce aflase că va fi trimisă în lanțuri la Roma, ca trofeu al lui Octavian, Cleopatra s-a pregătit pentru o moarte demnă de o regină, luând mese fastuoase și îmbrăcând cele mai bune haine ale ei. Ea i-a trimis lui Octavian un testament conform căruia dorea să fie înmormântată alături de iubitul ei, Marc Antoniu, și îl lăsa la conducerea Egiptului pe fiul ei Cezarion, drept Ptolemeu al XV-lea.

Neacceptând să ajungă sub dominația lui Octavian, Cleopatra s-a sinucis la 12 august 30 i.Hr., probabil prin mușcături de viperă. Potrivit istoricilor, în timp ce se afla in mausoleu, Cleopatra le-a cerut sclavilor să aducă un coș cu un șarpe. Ea a luat șarpele și l-a pus la sân, unde a primit mușcătura ucigătoare. Se spune că agonia reginei ar fi durat 3 ore. Unii cercetători identifică șarpele cu o viperă egipteană, alții cu o cobră, simbolul coroanei faraonilor. Șarpele ar fi mușcat-o în dreptul inimii, ceea ce ar fi provocat moartea rapidă.

Dieta Reginei Cleopatra

Fructele de mare și peștele erau esențiale pentru Cleopatra. Aceste alimente conțin nutrienți importanți precum acizi grași omega-3. De asemenea, mirodeniile afrodiziace erau nelipsite din rutina zilnică: un amestec de șofran, scorțișoară, piper, cilantro(pătrunjelul chinezesc) și asafetida, o rădăcinoasă cu miros puternic ce aparține bucătăriei indiene.

Cleopatra nu numai că a stat pentru figura ei, ci și pentru frumusețea pielii ei. Dacă doriți să scăpați de aceste cărți suplimentare, dieta dvs. nu poate lipsi fructele de mare și peștii. Aceste alimente conțin o cantitate mare de nutrienți, cum ar fi acizii grași omega-3, care au o influență pozitivă asupra pielii și împiedică îmbătrânirea.

Pe de altă parte, Cleopatra a dat întotdeauna un tratament special condimentelor, multe dintre ele afrodiziace. Felurile reale au fost întotdeauna completate cu mirodenii potrivite: un amestec de șofran, ghimbir, scorțișoară, piper, cilantru, asafetida.

Dieta Reginei Cleopatra - Meniul zilnic

Descoperirile ne arată că egiptenii au fost precursorii dietei Mediteraneene. Astfel, aflăm din scrierile de pe papirusuri că aceștia aveau o dietă bazată pe ulei de măsline extra-virgin, brânzeturi slabe, legume, leguminoase, semințe, cereale, carne, pește și ierburi aromatice.

Se spune că regina a băut întotdeauna un pahar de apă caldă cu miere și lămâie, pe stomacul gol. Această metodă de accelerare a metabolismului a fost cunoscută de secole.

Micul dejun: O farfurie de ovăz sau două ouă. Aproximativ 20-30 de minute mai târziu, a băut un suc de fructe sau legume proaspăt stoarse.

Gustare: Salată de fructe cu fructe de pădure și miere.

Prânz: Peste pește sau alte fructe de mare, cu ierburi și legume proaspete.

Gustare: Produse lactate și fructe cu coajă lemnoasă.

Cina: Salată de legume cu carne fiartă.

Citește și:

Misterul morții Cleopatrei, ultima regină a Egiptului! Cum au sfârșit alte personalități și care au fost ultimele lor cuvinte: ”Doamne, în mâinile Tale încredinţez duhul meu!”

Femeile frumoase din rolul de Cleopatra

Sursă foto: hotweek.ro

Recomandari