EPIDEMIE în România! Cum îți dai seama că ai luat boala „gură-mână-picior”

Boala cuÎn ultima perioadă, tot mai multe persoane din București și alte orașe ale țării s-au confruntat cu stări de rău și erupții violente pe corp. Aparent, medicii avertizează că este vorba despre o adevărată epidemie și că infecția este un acută virală, ce afectează în mod special copiii și tinerii.

În ultima perioadă, tot mai multe persoane din București și alte orașe ale țării s-au confruntat cu stări de rău și erupții violente pe corp. Aparent, medicii avertizează că este vorba despre o adevărată epidemie și că infecția este un acută virală, ce afectează în mod special copiii și tinerii.

La secțiile de primiri urgențe ale spitalelor din București și din alte orașe ale țării au venit tot mai mulți copii sau tineri prezentând simptome de gripă, urmate apoi de apariția unor erupții violente pe corp. Boala se numește „gură-mâna-picior” și este o infecție acută virală, frecventă mai ales în rândul copiilor.

BOALA GURĂ-MÂNĂ-PICIOR. Boala este foarte contagioasă și debutează de obicei cu simptome de gripă. Apare apoi febra maare (39-40 grade) și în scurt timp apare erupția. Perioada de incubație durează până la o săptămână, apoi apar simptomele specifice:

EPIDEMIE în România! Cum îți dai seama că ai luat boala „gură-mână-picior”

  • Febră
  • Stare generală de rău
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Dureri în gât și gât roșu
  • Diaree
  • Ganglioni inflamați
  • Erupții pe corp sub forma unor vezicule (bube), în special pe tălpi, în zona gurii și a mâinilor

BOALA GURĂ-MÂNĂ-PICIOR. Nu există tratament pentru această boală numită „gură-mână-picior”, dar este indicat să luăm antitermice atunci când febra apare. Pacientul scapă de afecțiune după aproximativ zece zile, iar veziculele nu lasă urmă pe corp.

Boala gură-mână-picior” se transmite prin contact direct cu secretiile infectate de la nivel bucal (salivă), cu leziunile de pe piele (răni) și chiar prin aer.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri