- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Microorganismele fac parte din spectrul de bacterii care trăiesc în corpul nostru, dar şi de microbi care pot provoca infecţii neplăcute ori chiar grave. Depinde de fiecare dintre noi cum menţinem echilibrul dintre bacteriile bune şi cele periculoase, printr-o igienă exemplară atât personală, cât şi a locuinţei.
Așa cum toată lumea știe, obiectele cel mai des atinse sunt și cele care poartă pe suprafața lor cei mai mulți microbi care pot fi dăunători.
Cel mai indicat este să te speli pe mâini imediat după ce ai consultat meniul. Paginile lui sunt atinse de zeci de oameni zilnic şi nimeni nu îl curăţă, mai ales dacă este din hârtie. Pentru siguranţa clienţilor meniurile ar trebui să fie plastifiate pentru a putea fi şterse la intervale regulate de timp sau, dacă sunt din hârtie, să fie schimbate din când în când.
Unele restaurante au căutat să rezolve această problemă. În fiecare zi şterg meniurile cu dezinfectant. Oricum, din momentul în care este şters până ţi-l pune ospătarul în mână va trece pe la foarte multe persoane, aşa că nu te baza prea tare pe acest lucru.
Un studiu realizat la cererea unui televiziuni americane citat de Reader’s Digest a demonstrat că meniul unui restaurant conţine 185.000 de bacterii, de 16 ori mai mult decât solniţa. Aceasta este al doilea cel mai murdar obiect dintr-un restaurant.
sursa: Gustarte
Dieta daneză cu pui. Slăbești chiar și 10 kilograme, fără să te înfometezi... Dieta disociată pe 7 zile. Cum slăbești în mod eficient...