Potrivit autorilor studiului, pornind de la aceasta concluzie s-ar putea reface metodele de fabricare a mezelurilor. Cercetatorii din Toulouse au fost interesati sa dovedeasca legatura dintre consumul de mezeluri si cancerul de colon.
Astfel, cercetatorii de la INRA au stabilit existenta a patru factori de risc: colorantii, adaugarea de nitriti, coacerea si oxidarea. Acesti factori contribuie la cresterea semnificativa a leziunilor precanceroase la nivelul colonului.
Cercetatorii sustin ca asocierea celor patru factori mimeaza procedeul de fabricare a jambonului. In timpul prepararii are loc transformarea moleculelor care sunt la originea culorii rosii a carnii. Aceasta transformare ar putea facilita aparitia agentilor cancerigeni in timpul procesului de fabricare a mezelurilor.
De asemenea, este incriminat continutul foarte mare de sare, care ii expune pe consumatori mai ales bolilor de inima si de rinichi. INRA mai subliniaza ca aproximativ, zilnic, in Franta, 100 de persoane sunt victime ale cancerului de colon.
citeste Jurnalul National
foto: www.fnmd.ps
Reguli pentru reusita unei diete de slabire... Noi sperante privind un vaccin anti-SIDA: au fost descoperiti doi noi anticorpi...