Croasantele
Aceste delicatese de patiserie pe care le poti manca la micul dejun, ca o gustare intre mese sau seara la un ceai sunt facute din faina, grasime, lapte, oua si zahar, iar cele umplute au si ciocolata, crema de fructe sau branza. Ele contin si alte substante care cresc riscul de obezitate, boli cardiovasculare si infarct.
Un croasant de marime medie are 231 de calorii, 38 mg colesterol, 6,6 grame de grasimi saturate si 198 mg de sodiu. Daca nu vrei sa te ingrasi, dar si sa nu iti cresti riscul de boli de inima, mananca-le doar ocazional.
Eclerele
Daca esti amatoare de eclere, prezinti un risc crescut de obezitate, boli de inima si hipertensiune. Eclerele sunt deserturi de patiserie umplute cu o crema delicioasa de vanilie si frisca, imbracate intr-un start fin de ciocolata. Un ecler ciocolatos contine 262 de calorii, 6,6 grame de zahar, 127 mg de colesterol, 4,1 grasimi saturate si 331 mg de sodiu.
Branzeturi
Branza frantuzeasca, cum ar fi brie, bleu si Roquefort sunt delocioase mai ales alaturi de un pahar cu vin, ca o gustare intre mese. Cu toate acestea, multe dintre ele au un nivel ridicat de colesterol, grasimi saturate si cantitati mari de sodiu. Doar 30 de grame de branza Roquefort contine 105 calorii, 26 mg de colesterol si 5,5 grame de grasimi saturate si 513 mg de sodiu. Cantitatea maxima de sodiu pe zi recomandata este de 1,500 mg. De aceea este foarte important ca acest tip de branza sa fie consumata cu moderatie.
Foto: kitchensimplicity.com
Studiu: stresul micsoreaza creierul... Super-broccoli, noua arma impotriva cancerului!...