Antena Căutare

Greșeli nesănătoase pe care le faci la masă: Nu folosiți același cuțit pentru mai multe produse!

Probabil că știți deja că nu trebuie să folosiți același tocător pentru legume și carne sau că un termometru pentru carne este singura cale sigură de a afla dacă aceasta este gătită perfect.

Probabil că știți deja că nu trebuie să folosiți același tocător pentru legume și carne sau că un termometru pentru carne este singura cale sigură de a afla dacă aceasta este gătită perfect.

Există însă și alte lucruri de care poate că nu țineți cont când vine vorba de contaminarea alimentelor:

Refolosirea aceleiași pungi de cumpărături

Pungile făcute din material textil pot fi un câmp de creștere a bacteriilor. Anumite lichide ale cărnurilor crude pot curge din ambalajul acestora și pot contamina astfel punga/sacul. Nu este neapărat nevoie să folosiți pungi de plastic. Ce puteți face, este să spălați sacul din material textil în mașina de spălat, folosind apă caldă. De asemenea, ar fi bine să puneți carnea crudă într-o pungă de plastic de unică folosință înainte de a o pune în sac.

Nu țineți carnea pe raftul de sus din congelator

Bacteriile din carnea crudă sau pui se pot răspândi în alimente fără să știți, cauzând boli serioase. Sucurile din carne pot curge în alte produse și le pot contamina pe acestea. Cea mai sigură soluție este să țineți carnea crudă, puiul sau chiar și fructele de mare pe ultimul raft din congelator, unde temperatura ar trebui să fie și cea mai rece. De asemenea, asigurați-vă că sunt bine închise în pungi de plastic pentru a evita orice tip de contaminare.

Spălarea cărnii de pui

Nu există niciun beneficiu culinar sau în materie de sănătate care ține de această acțiune. Spălarea cărnii de pui înainte de a o găti poate împrăștia bacterii în chiuvetă sau pe ustensilele și farfuriile din apropiere. Salvați timp și evitați să spălați carnea de pui înainte de a o găti.

Spălatul pe mâini

Este un lucru știut faptul că igiena mâinilor este foarte importantă în momentul preparării mâncării, însă, în ciuda acestui fapt, majoritatea oamenilor nu o fac atât de des pe cât ar trebui. Este important să te speli pe mâini înainte să începi să prepari mâncare și de fiecare dată când faci o altă sarcină. De exemplu, e important să te speli pe mâini înainte să presari sare și condimente pe pui. Nu uita să freci mâinile de fiecare dată când te speli!

Utilizarea telefonului mobil

Telefoanele mobile și tabletele au devenit o parte a majorității bucătăriilor din ziua de azi, fie pentru căutarea rețetelor, muzică sau folosirea rețelelor sociale. Problema folosirii acestor aparate este din nou legată de spălatul pe mâini. Majoritatea oamenilor nu se spală pe mâini înainte sau după ce îl folosesc, iar bacteriile de pe aparat se pot transfera în mâncare sau viceversa. Astfel, este recomandat să nu vă atingeți telefonul pe perioada preparării mâncării sau cel puțin să vă spălați și înainte, și după ce o faceți.

Nașterea naturală versus nașterea prin cezariană. Care sunt avantajele și riscurile... Dieta cu ceapă roșie vă ajută să scăpați de burtă. Truc pentru slăbit rapid!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x