- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Laptele este cel mai complet si mai usor asimilat de organism, constituind unul din alimentele de baza în nutritia omului. Laptele mai este denumit si „sangele alb" pentru valoarea sa hranitoare.
Are peste 100 de substante nutritive necesare vietii omului (20 aminoacizi, peste 10 acizi grasi, 4 feluri de lactoze, 25 vitamine, 45 elemente minerale, proteine).
De subliniat este faptul ca substantele nutritive din lapte se gasesc în proportii optime, astfel ca acesta este asimilat de organism mai bine decat orice alt aliment, putand fi consumat atat în stare proaspata, cat si sub forma de diferite produse lactate.
O cana pe zi
Atat laptele, cat si produsele lactate maresc rezistenta organismului la infectii si intoxicatii, ajutand la mentinerea unei stari bune de sanatate.
Consumul de lapte asigura necesarul zilnic de calciu în organism si întareste structura osoasa. Mai mult, o cana de lapte zilnic previne inclusiv afectiunile cardiovasculare.
Osteoporoza, care afecteaza milioane de femei din întreaga lume anual, poate fi combatuta printr-o alimentatie bogata în calciu, pentru ca, spun cercetatorii, laptele nu actioneaza numai asupra structurii osoase, ci are efecte benefice asupra oricarui tesut si celula din organism.
Un studiu recent al cercetatorilor Universitatii Harvard a aratat ca alimentatia bogata în calciu poate preveni aparitia hipertensiunii în cazul femeilor. Mai mult, rezultatele altor teste au indicat si faptul ca o cana de lapte zilnic actioneaza asupra arderii grasimilor din organism si poate preveni chiar si aparitia cancerului.
Beneficiile consumului de lapte
• reechilibreaza aportul de proteine din organism;
• contribuie la mentinerea echilibrului acido-bazic;
• consumat în cantitate moderata, favorizeaza absorbtia calciului si a fosforului;
• se recomanda femeilor însarcinate deoarece furnizeaza un aport nutritional optim atat pentru mama, cat si pentru fat;
• la femeile aflate la menopauza compenseaza pierderile de calciu si previne demineralizarea osoasa;
• datorita proteinelor de calitate pe care le contine, laptele reprezinta o sursa importanta de aminoacizi esentiali.
Citeste Revista Felicia
Sporturi care pun caloriile pe fuga... Faceti miscare in loc sa fumati!...