Mămăliga este un preparat românesc care se poate mânca în foarte multe combinaţii. Cui nu îi place mămăliga cu unt, brânză şi smântână, mămăliga cu varză călită sau cu sarmale?
Pe lângă gustul bun, acest aliment are şi numeroase beneficii pentru sănătate şi poate fi folosită şi ca tratament pentru diverse boli, scrie antenastars.ro.
Mămăliga este un foarte bun înlocuitor pentru pâine deoarece conţine mai puţine calorii. 100 de grame de mămăligă conţin 100 de calorii, iar 100 de grame de pâine albă au aproximativ 250 de calorii.
Alimentul are multe proprietăţi terapeutice, este un foarte bun laxativ, te ţine departe de bolile de ficat, chiar şi de ulcer. Poate fi folosită şi pentru bolile respiratorii, bronşite şi răceli. Se pune mămăligă caldă pe un prosop şi se ţine pe piept.
Aflaţi toate detaliile despre mămăligă din materialul video de AICI!