- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Fermierii români aruncă laptele, pentru că nu-l pot vinde, iar noi mâncăm brânzeturi făcute din chimicale. Un paradox care ne otrăveşte în fiecare zi, avertizează autorităţile. În magazine, se vând telemea şi mozzarela care n-au văzut laptele, dar şi amestecuri din uleiuri vegetale şi amidon, pe post de caşcaval.
30% din produsele lactate ne distrug sănătatea. O recunosc deschis autorităţile.
Produse lactate fără lapte. Şi reţete reinventate de brânzeturi. Sunt trucurile producătorilor, care fac profit cu preţul sănătăţii noastre. Unii producători nu mai aşteaptă 30 de zile, 60 de zile pentru ca brânzeturile să se matureze în mod natural. Folosesc anumiţi aditivi alimentari pentru a scurta timpul de maturare.
Reţeta unor boli sigure
Pe lângă lapte, sare şi cheag, în compoziţia brânzeturilor apar natamicina, amidonul, clorura de calciu şi nitratul de sodiu. Este reţeta unor boli sigure.
„Practic, conduce la o serie de dezechilibre. În primul rând riscul de alergie creşte foarte tare, greaţă, vărsături. S-a observat că acest aport mare de natamicină creşte susceptibilitatea de apariţie a bolii numite Alzheimer”, a explicat Ligya Alexandrescu, nutriţionist.
Puţini români urmăresc eticheta produsului şi termenul de valabilitate, înainte să-l adauge în coş. În marile structuri comerciale există sortimente de caşcaval vegetal, de exemplu, ăsta, care este la raft lângă caşcavalul obţinut din lapte. Românii cumpără aproximativ 15.000 de tone de caşcaval pe an. Dintre acestea, 30% reprezintă un real pericol pentru sănătate.
Compuşi periculoşi în compoziţia brânzeturilor
- natamicină
- amidon
- clorură de calciu
- nitrat de sodiu
- E 1105