- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cele mai vândute alimente din România sunt şi cele mai falsificate de către producătorii autohtoni. O spune un nou raport al autorităţilor din domeniul sanitar-veterinar.
Pentru că se cumpără în cantităţi foarte mari, iar controlele şi sancţiunile sunt insuficiente, producători modifică reţetele. Nu de puţine ori, în laborator s-a descoperit că brânza care se vindea ca fiind de oaie conţinea, de fapt, lapte de vacă. Iar carnea de mici era bogată mai mult în zgârciuri şi piele.
Din dorinţa de a obţine un profit uşor, multe din produsele pe care le punem săptămânal în coş şi apoi le mâncăm nu sunt ceea ce credem sau citim pe etichete. intra animatie lapte În topul alimentelor cele mai falsificate de producătorii şi procesatorii români pe primul loc este laptele. Pentru costuri mai mici şi profit pe măsură, unii producători îl combină cu apă.
În urma analizelor, au descoperit brânză etichetată ca fiind de oaie sau de capră ce avea în compoziţie mult lapte de vacă.
Şi mierea de albine este cu uşurinţă contrafăcută
În loc de miere de albine 100%, mulţi producători folosesc cantităţi mari de sirop de glucoză.
Reţeta tradiţională de mici este de multe ori contrafăcută În compoziţia ei, unii procesatori pun multă piele şi tendoane. Iar, la mezeuluri mai multă grăsime.
Timp de un an şi jumătate, specialiştii în sănătate publică spun că au făcut aproape 15 mii de teste în laborator pentru a-i descoperi pe producătorii care îşi înşeală clienţii. Amenzile pentru falsificare aliementelor sunt între 3.000 de lei şi 40.000 de lei şi retragerea produselor.
Ce se ascunde în rucola. Beneficiile neștiute ale acestei salate... Eşti şi tu ispitit de acest trend? Medicii avertizează! Tatuajele pot provoca infecții chiar și după 15 ani de la realiz...