Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Medicii avertizează! O nouă epidemie lovește România! Care sunt simptomele ce te trimit imediat la doctor

N-am scăpat bine de epidemia de rujeolă, că ne aşteaptă un nou pericol! Românii sunt avertizați să recurgă la măsuri de protecție pentru a preveni boala!

N-am scăpat bine de epidemia de rujeolă, că ne aşteaptă un nou pericol! Românii sunt avertizați să recurgă la măsuri de protecție pentru a preveni boala!

Peste 100 de cazuri au fost văzute, numai în ultima săptămână, de medicii de la cel mai mare spital de boli infecţioase din Capitală.

La unii dintre pacienţi care s-au prezentat cu varicelă au apărut şi complicaţii grave. Vaccinul nu este în schema naţională şi nu se mai găseşte nici în farmacii.

Percheziții acasă la pedofilul din Drumul Taberei! Ce au găsit anchetatorii în locuința acestuia

67 de persoane s-au prezentat la Camera de Gardă a Institutului "Matei Balş" din Capitală numai în ultimele patru zile. Medicii se aşteptau la astfel de cazuri în sezonul rece, însă acum se tem de o epidemie.

Comparativ cu perioadele similare din anii trecuţi, este un număr clar mai mare în acest an. Încă nu se poate vorbi despre o epidemie de varicelă, dar dacă lucrurile vor evolua în aceeaşi direcţie, este posibil să ne confruntăm cu aşa ceva.

Numerele nu mint niciodată! Ce te așteaptă în 2018, în funcție de ziua în care te-ai născut! Ce ți-a pregătit destinul?

Doar 16 persoane au rămas internate în secţia de boli infecţioase a institutului, dintre care o treime sunt adulţi. Aceştia suportă şi mai greu boala decât copiii.

Boala trece de cele mai multe ori în aproximativ șapte zile, însă în anumite cazuri pacienţii pot face complicaţii. Unul dintre copiii internaţi acum la "Matei Balş" a dezvoltat encefalită, o boală care atacă sistemul nervos.

Ce simptome are boala?

Primele simptome ale varicelei sunt febră, oboseală, apetit scăzut, dureri de cap şi inflamaţia gâtului. Abia după câteva zile apare erupţia. Medicii recomandă consultul la medicul de familie, iar dacă simptomele sunt grave, pacienţii pot apela la urgenţe.

Recomandari