- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cand trebuie sa mergi la medic
Primele semne care indica o infectie la nivelul tractului urinar sunt usturimile, durerile localizate in bazin sau durerile in zona lombara ce iradiaza catre coapsa, urinarile frecvente sau dificultate de a urina. Sunt insa si situatii in care bolnavii ajung la medic cu febra ridicata, frisoane, greata, varsaturi, diaree, paloare, dureri de cap, astenie, hipertensiune arteriala. Daca urina are aspect tulbure, miros neplacut sau contine sange este necesar sa apelezi la un medic pentru investigatii.
De ce recidiveaza?
Chiar daca se instituie un tratament eficient cu antibiotice, situatia se poate repeta. Prin infectie urinara recidivanta se intelege aparitia a cel putin doua episoade de cistita intr-un interval de sase luni sau a trei infectii ale vezicii urinare intr-un an. Factorii de risc care favorizeaza aparitia acestora sunt: diabetul zaharat, activitatea sexuala, afectiuni ale aparatului urinar, retentie de urina, sindroame de scadere a imunitatii, boala inflamatorie pelviana (de natura ginecologica), vaginita etc. Indiferent de cauza reaparitia infectiei necesita un tratament antibiotic adecvat.
Sfaturi practice impotriva infectiilor urinare
Consuma cat mai multa apa - femeile care au infectii urinare repetate, indiferent de prezenta sau absenta lor, trebuie sa consume cel putin trei litri de apa pe zi.
Nu lua medicamente fara prescriptia medicului - de multe ori se intampla sa luam medicamente la recomandarea prietenilor sau membrilor familiei, dar in majoritatea cazurilor acestea ne fac mai mult rau decat bine. Este si cazul infectiilor urinare, care se agraveaza la administrarea unor medicamente necorespunzatoare
Tot articolul, in Revista Felicia
Foto: women-problems.com