Nu mai beți ceaiul fierbinte! Produce cancerul esofagian, arată un studiu recent

 
+3 click pentru
galerie

Ne place, îl sorbim cu plăcere, mai ales pe timp de iarnă. Și ne mai place să-l bem fierbinte, n-avem răbdare sau așa ne-am obișnuit. În orice caz, trebuie să știți ce probleme pot apărea din cauza ceaiului fierbinte.  Neal Freedman, cercetător principal la Institutul Național de Cancer din Bethesda, Maryland, a declarat că e foarte periculos să consumăm ceaiul fierbinte, pentru că fierbințeala poate dăuna celuleor din esofag.

Un nou studiu care a apărut în Annals of Internal Medicine a subliniat că ceaiul foarte fierbinte poate dăuna celulelor din esofag.

"În plus, dacă persoana bea alcool și fumează, răul va fi intensificat", a spus Jun Lv, profesor la Departamentul de Epidemiologie și Biostatistică la de la Universitatea Peking și autorul principal al studiului citat de The Telegraph

Cancerul esofagian, cel de-al optulea cel mai comun cancer din lume, este de obicei rezultatul leziunilor repetate ale esofagului. Apare din cauza tutunului, alcoolului, dar și din cauza lichidelor fierbinți.

Neal Freedman, cercetător principal la Institutul Național de Cancer din Bethesda, Maryland, a declarat că băuturile foarte fierbinți ar putea face esofagul mai vulnerabil la agenții cancerigeni cunoscuți, cum ar fi alcoolul și fumul.  Din fericire, dacă beți ceaiul tradițional britanic cu lapte rece, temperatura scade.  

Folosiți apă caldă pentru a vă prepara ceaiul, dar lăsați-l să se răcească înainte de prima înghițire. Ceaiul, pe de altă parte, are multe beneficii.  Potrivit unui studiu realizat în 2009, în revista Nature Reviews Cancer, componentele frunzelor de ceai sunt raportate ca având proprietăți antioxidante și pot proteja împotriva altor tipuri de cancer, în special a cancerului de colon și a prostatei.

Sursa, jakartapost

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe