De multe ori se întâmplă să simțim o ușoară jenă, atunci când ne vine să strănutăm.
Ori o facem prea prea tare, ori strănutăm prea încet, încât să ne auzim colegii glumind: “Tu ai strănutat? Am crezut că pisica mea tocmai a fost pe aici…” Nu există un motiv serios de a ne rușina, dar parcă nu ne simțim confortabil când strănutăm în spații în care se află mai multe persoane.
Suprimarea strănutului poate provoca spargerea timpanului, sau ruperea vaselor de sânge de la nivelul creierului, conform specialiștilor.
În plus, recent, un bărbat sănătos de 34 de ani, din Marea Britanie, a simţit o durere puternică în gât la scurt timp după un strănut pe care a încercat să-l oprească prin astuparea gurii şi a nasului.
Conform Gizmodo, în momentul în care bărbatul a ajuns la urgenţă abia putea să mai vorbească sau să înghită, scrie descopera.ro.
La prima examinare, medicii au auzit un trosnit care pornea din gât şi se propaga până în cutia toracică. Testele imagistrice au dezvăluit că forţa cu care şi-a suprimat strănutul i-a perforat faringele.
Pocniturile erau simptome ale unei afecţiuni numite crepitus, provocată de bulele de aer care au pătruns sub ţesutul moale al gâtului şi al spaţiului dintre plămâni. Din cauza riscului ridicat de infecţie, bărbatul a fost internat şi hrănit prin intermediul unui tub.
O descoperire imensă despre obezitate! De ce contează extrem de mult unde locuiești!... Jennifer Garner îți dezvăluie rețeta sucului pe care îl bea în fiecare dimineață - VIDEO...