Live acumFilm: Triplu X - Intoarcerea lui Xander Cage
Prime Time 20:30Raman cu tine

Opt tulburari ciudate ale somnului (I)

Tulburarile de somn sunt destul de des intalnite la oamenii din jurul nostru. Mai jos am adunat cateva dintre cele mai ciudate afectiuni. Vezi mai jos care sunt!

1. Sindromul Frumoasei Adormite - fata care doarme zece zile la rand

Atunci cand Louisa Ball, in varsta de 15 ani, vrea sa doarma, ea nu glumeste. Fata doarme zile la rand si nici un zgomot sau miscare nu o poate trezi. Adolescenta britanica sufera de o tulburare de somn rara, numita Boala Frumoasei Adormite. Insa din pacate, in aceasta poveste nu exista niciun print care sa o trezeasca pe tanara. Doctorii nu stiu inca prea multe despre aceasta boala - doar ca apare numai la adolescenti si trece de la sine, dupa 8-12 ani.

Intr-un final, totusi, fata a fost diagnosticata cu Sindromul Kleine-Levin, care nu a facut mai mult de 1.000 de victime pana acum. In aceste cazuri, victimele se trezesc pentru un scurt interval de timp si sunt dezorientate. Cea mai lunga perioada pe care Louisa a petrecut-o dormind a fost de 13 zile. In acest timp, parintii ei au fortat-o sa se trezeasca pentru a merge la baie si a manca.

2. Sexsomnia - femeia care face sex toata noaptea

Cei care sufera de sexsomnie au tendinta de a se implica in activitati sexuale in timpul somnului, precum masturbare, sex fortat cu partenerul sau chiar viol, fara sa isi aduca aminte de ceea ce au facut in momentul in care se trezesc.

Acesta este si cazul lui Halley Batty, o fata in varsta de 23 de ani, care isi tine iubitii trezi toata noaptea.

3. Tulburarea Non-Somn 24 de Ore

Nicio alta afectiune a somnului nu este la fel de ciudata ca "Non-Somn 24 de Ore". Oamenii care sufera de aceasta tulburare au un ceas biologic care refuza sa constientizeze ciclul de 24 de ore al unei zi. Spre exemplu, aceste persoane pot avea un ciclu intern de 28 de ore, iar cei care sufera de o astfel de boala adorm cu patru ore mai tarziu decat ceilalti.

4. Narcolepsia - oamenii care adorm brusc, in timpul activitatilor lor

Narcolepsia este o dereglare rara cu trasaturi distincte, o nevoie incontrolabila de somn in timpul zilei si zvacniri scurte de moliciune a muschilor, cel mai adesea legate de emotii bruste, ca furia sau teama. Atacurile de somn apar regulat, starea de veghe se transforma imediat in somn cu vise. Mai mult, pot aparea halucinatii: trairi, uneori vise urate, care sunt continuari directe ale evenimentelor intamplate chiar inainte de atacul de somn.

Cel mai bun tratament pentru narcolepsie este medicatia combinata cu un ghid de a face fata problemei.

Sursa: Oddee.com

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro