- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
De câte ori nu te-ai rănit acasă? De câte ori nu te-ai ars și ai dat fuga prin casă, în căutarea unor remedii naturale pentru a-ți ameliora durerea? Sigur, aproape că nu vei găsi nimic! Nu mai trăim vremurile bunicilor noastre, care aveau grijă să păstreze orice plantă pe raftul din bucătărie. N-ar fi rău deloc să ne întoarcem puțin la obiceiurile mai vechi și să ne procurăm propria noastră trusă medicală. Ce trebuie să includă această trusă? Nimic mai simplu! Și deloc scump!
Iată câteva plante pe care trebuie musai să le ai în casă:
Aloe Vera – Aloe este foarte apreciată pentru capacitatea ei de vindecare a rănilor, arsurilor sau a iritațiilor minore ale pielii. Cea mai bună metodă este aceea de a folosi seva de aloe direct din plantă. Se rupe o bucată mai groasă a plantei și se despică. Se aplică substanța vâscoasă din interior direct pe arsură sau pe pielea iritată. Această seva este partea plantei cu cele mai puternice proprietați analgezice și antiinflamatorii.
Crema de gălbenele – Este primul lucru pe care punem mâna ori de câte ori copiii se taie, se zgârie sau când li se irită pielea. Gălbenelele sunt plante medicinale folosite din cele mai vechi timpuri pentru reducerea inflamației, promovarea vindecării și dezinfectarea rănilor. Gălbenelele au dovedit că pot trata o mare varietate de boli ale pielii, inclusiv ulceratiile si eczemele pielii.
Tinctura de echinaceea – Echinaceea este o plantă recunoscută pentru capacitatea ei de a stimula imunitatea – având proprietați antivirale și antibacteriene. Echinaceea nu ar trebui să lipsească din orice trusă de prim-ajutor, fiind foarte utilă pentru întepăturile de insecte (nativii americani o foloseau ca remediu pentru mușcaturile de șarpe), dureri dentare, dureri in gât, răni, boli ale copilariei, infecții ale tractului respirator superior, sinuzita, gripa, herpes, inflamații limfatice și ulcerații ale pielii.
Elixir (tinctura) de soc – Acest remediu este foarte util in special în sezonul răcelilor. Socul este bogat În vitaminele A, B si C și întarește sistemul imunitar. Elixirul de soc poate fi folosit pentru tratarea răcelilor și a virozelor, a febrei și a problemelor cu stomacul.
Usturoi – Multi specialiști în fitoterapie spun că, dacă ar fi să ajungă pe o insulă pustie și ar putea alege un singur medicament – acesta ar fi usturoiul! Este un antibiotic de spectru larg și este folosit pentru a combate orice, de la raceală pana la ciumă.
Printre afecțiunile pentru care s-a folosit usturoiul se număra răni ușoare, ulcere, infecții ale pielii, gripa, piciorul atletului, anumiți viruși, streptococi, viermi intestinali, afecțiuni respiratorii, presiune arterială, subțierea sângelui, cancer la stomac, colici, raceli, probleme renale, probleme ale vezicii și dureri de urechi. Consumul de usturoi, în special sub forma crudă, contribuie la menținerea corpului sănătos și a sistemului imunitar puternic și funcțional.
Ghimbir – Ghimbirul este o plantă medicinală antiinflamatoare și un remediu digestiv important. Este util în multe tipuri de afecțiuni precum: greața, răul de mișcare, diaree, colici, artrită, reumatism, răceli, dureri de cap, o proastă circulație și afecțiuni cardiace. În Asia este considerată o plantă a longevității.
Sursa, viataverdeviu
Crezi că e simplu să devii vegetarian? Știi care sunt beneficiile și riscurile? Trebuie să ai în vedere aceste lucruri... De ce nu este bine să ţii ouăle pe uşa frigiderului! Nu îți mai risca sănătatea, căci este cea mai importantă!...