Fructele si legumele sunt alcatuite din apa in proportie de 90%, relateaza Huffington Post. Apa pe care o consumam ajunge in fluxul de sange foarte rapid, insa alimentele care contin apa elibereaza fluidele treptat in organism.
1.Castravetii. Pulpa castravetilor este cea care contine cea mai mare cantitate de apa. Castravetii mai contin si vitamina C si acid cafeic. Acestia pot fi consumati ca si legume, dar pot fi taiati felii si adaugati intr-un pahar de apa.
2.Fulgii de ovaz. Terciul de ovaz este si el o modalitate de hidratare. Fulgii de ovaz absorb apa sau laptele cu care se prepara terciul si ajug astfel sa fie mai hidratanti decat castravetii si unele tipuri de fructe.
3.Merele. Sucul de mere, dar si fructele consumate ca atare sunt foarte hidratante. Un mar contine, in medie, 110 mililitri de fluide.
4Pepenele verde. Fructul cu pulpa rosie este alcatuit din apa in propportie de 92%, fiind astfel unul dintre cele mai hidratante. Totodata, contine si alti nutrienti necesari organismului precum beta-caroten, licopen si vitamina C.
Foto: hepta.ro
Portocalele si grapefruit-ul reduc riscul de accidente vasculare... S-au descoperit doua grupe de sange noi...