Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Pentru o sanatate optima, nu sariti peste micul dejun!

Multi oameni pleaca dimineata grabiti la serviciu si uita de micul dejun. Mare grija, insa! Risca sa aiba mai tarziu mari probleme cu stomacul.Puterea de munca, starea de sanatate si durata vietii noastre depind de alimentele cu care ne hranim de la prima ora. Afectiunile de stomac, de ficat, bolile intestinelor si nu numai pot fi evitate daca invatam sa mancam fara suparare sau stres, folosind doar alimente proaspete si bine preparate. Un regim bazat pe legume, fructe si branzeturi va fi mereu mult mai sanatos decat unul din carne si mezeluri.

Asadar, atentie mare la micul dejun. Daca va beti cafeaua pe stomacul gol, riscati sa faceti gastrita, o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei gastrice. Ea poate sangera, iar musculatura stomacului se poate contracta prelungit si frecvent, provocand dureri si varsaturi. Si suferiti mai mult atunci cand va repeziti, infometati, la mancare.

Dupa o masa copioasa, durerile se accentueaza. Tratarea gastritei este anevoioasa si complicata. Aveti nevoie de un regim alimentar strict, de medicatie speciala si sa nu uitati ca puteti ajunge si la interventie chirurgicala. Doar pentru ca nu v-ati luat micul dejun.

Recomandari