Gripa face ravagii în ultimul timp în România, iar febra este una dintre simptomele ei neplăcute. De aceea, este bine să știm cum ne tratăm de febră și când e timpul să ne alarmăm.
Trebuie să ştiți că temperatura normală nu este de 37ºC, ci variază de la o persoană la alta între 36,1ºC şi 37,2ºC. Există patru grade de febră:
- starea subfebrilă: 37-38ºC
- febra moderată: 38-39ºC
- febra ridicata: 39-41ºC
- febra foarte ridicată: mai mult de 41ºC (hipertermie)
Cancerul creşte temperatura corpului
Şi la adulţi, ca şi la copii, temperatura corpului creşte, în cele mai multe cazuri, ca urmare a contractării unor boli infecţioase, virale ori bacteriene, cum sunt răceala, gripa, pneumonia, tuberculoza, HIV, endocardita (care afectează inima), toxiinfecţiile alimentare, “boala sărutului” (mononucleoza infecţioasă), gastroenterita, infecţiile urinare, rănile infectate. Trebuie să ştii însă că febra apare şi în alte boli, cum ar fi cancerul, insolaţia sau bolile inflamatorii de tipul artritei reumatoide. Dintre toate tipurile de cancer, leucemia, limfomul şi cancerul renal au mai des ca simptom febra, care se întinde pe o perioadă îndelungată.
Embolismul pulmonar
Chiar şi medicamente precum cele care tratează hipertensiunea arterială sau convulsiile, chimioterapicele, iar uneori şi antibioticele pot creşte temperatura corpului. Obstrucţia unei artere pulmonare cu cheaguri de sânge, problemă numită embolism pulmonar şi care poate duce la infarct pulmonar, la accident vascular cerebral ori la moarte subită, se manifestă deseori prin febră. La aceasta se adaugă şi alte simptome: senzaţia de lipsă de aer, frecvenţă respiratorie crescută, junghi toracic, transpiraţie şi palpitaţii.
Sursa: click.ro
Dieta DASH, singurul regim alimentar recomandat de medici. Oricine o poate ține... Anunțul care CUTREMURĂ ROMÂNIA: „Sunteți țara cu cele mai multe CAZURI”. Panica s-a instaurat printre oameni!...