Antena Căutare

Spală-te pe mâini imediat după ce atingi următoarele 10 obiecte. Sunt pline de germeni

În special în această perioadă, cu toții am învățat despre importanța spălatului pe mâini și cât de mult e poate proteja de eventualele boli.

Spală-te pe mâini imediat după ce atingi următoarele 10 obiecte. Sunt pline de germeni

profimedia

Toate obiectele și suprafețele din jurul nostru sunt acoperite de bacterii, iar utilizarea acestora fără să ne igienizăm regulat mâinile poate duce la apariția problemelor de sănătate. Unele obiecte sunt adevărați magneți de germeni. Tocmai de aceea trebuie să ne spălăm pe mâini mai des.

Chiar și după igienizarea corectă și completă a mâinilor trebuie să știi că mâinile tale nu au scăpat complet de germeni și nu sunt 100% curate.

Spală-te pe mâini imediat după ce utilizezi aceste 10 obiecte

Bani

Specialiștii au supus unui test bancnotele de 1 dolar de la o bancă din New York și au descoperit sute de microorganisme, inclusiv bacterii din cavitatea bucală, din zonele intime, ADN de la animale și numeroși viruși. Studii asemănătoare au dovedit că monedele presupun un pericol mai mare, fiind descoperiți patogeni precum salmonella sau E.coli. Având în vedere că o bancnotă de 100 dolari poate circula chiar și 15 ani, este necesar să ne spălăm pe mâini de fiecare dată după ce atingem banii.

Mânere și bare de susținere

Spălatul pe mâini ajută la limitarea răspândirii bacteriilor și virușilor. Cel mai important este să ne igienizăm mâinile după călătoriile cu mijloacele de transport în comun. Mii de oameni pe zi folosesc aceleași autobuze și metrouri, atingând aceleași bare de metal, mânere și scaune. Numărul microbilor și bacteriilor care circulă este cu mult mai mare. Tocmai de aceea, este crucial să ne dezinfectăm mâinile după ce am coborât din mijloacele de transport.

Meniurile restaurantelor și cafenelelor

Cu sute de clienți pe zi care se perindă pe terasele și la mesele lor, meniurile restaurantelor trec prin multe mâini. Asta înseamnă că meniul pe care îl atingi tu a mai fost atins de mulți alți oameni și acum 185.000 de organisme vii acoperă suprafața sa, conform unui studiu.

Obiectele dintr-un cabinet medical

În cabinetele medicale intră zilnic numeroase persoane. De la clanța ușii până la scaunul și biroul medicului, bacteriile sunt ca la ele acasă, fiind atinse de nenumărate ori de persoane diferite. Pixul de pe biroul unui medic are mai multe 46.000 de germeni pe suprafața sa.

Animalele de companie

Cu toții avem un animal de companie preferat cu care ne place să ne jucăm. Ceea ce uităm deseori este faptul că trebuie să ne spălăm pe mâini imediat. Chiar dacă îți consideri pisica sau câinele ca fiind un membru al familie, trebuie să știi că poate purta numeroase bacterii ce duc la îmbolnăvire.

Ecrane cu touchscreen

Telefonul tău mobil și tableta sunt pline de microbi de vreme ce le atingi ecranele de mii de ori pe zi. Tocmai de aceea este important să dezinfectezi și mâinile, nu doar suprafețele acestor gadget-uri.

Buretele de bucătărie și fundul de tocat

În bucătărie, suprafețele sunt invadate de microbi și bacterii mai rău decât crezi. De la bureți, la prosoape de bucătărie, ustensile și fundul de tocat, pe toate se pot găsi până la 326 de bacterii diferite, conform unui studiu.

Pompa de la recipientul cu dezinfectant sau săpun

Paradoxal, recipientul cu săpun lichid și dezinfectant sunt acoperite de microbi și e nevoie ca, de câte ori te speli pe mâini, să dezinfectezi și aceste recipiente de vrem ce toți le atingem atunci când avem mâinile murdare.

Toate obiectele din aeroport

La fel ca în cazul cabinetelor medicale, și prin aeroport trec zilnic mii sau chiar milioane de oameni. Astfel, mânerele ușilor, barele de susținere, cele de la scările rulante și multe alte suprafețe comune sunt invadate de bacterii și microbi.

Instrumente de scris

Dacă folosești pixuri sau alte instrumente de scris la comun cu alte persoane, trebuie să știi că acestea sunt pline de microbi. De aceea, este important să îți dezinfectezi nu doar mâinile, dar și aceste obiecte.

Sursă: rd.com

O echipă de medici români a identificat o posibilă cauză a cazurilor grave de Covid 19... Încearcă șase ingrediente naturale testate, pentru bunăstarea ta psihică și emoțională...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x