Căutare Live

Studiu: Fumatul matinal dubleaza riscul cancerului pulmonar

Un studiu realizat de cercetatorii Colegiului de Medicina Penn State din Marea Britanie, a demonstrat ca pacientii care fumeaza in primele 30 de minute dupa trezire sunt cu 79% mai predispusi sa dezvolte cancer pulmonar decat cei care amana fumarea primei tigari cel putin o ora de la momentul trezirii.

Rogalski&Grigoriu


Explicatia faptului ca fumatul matinal este mai nociv este simpla: persoanele nerabdatoare sa fumeze prima tigara in prima jumatate de ora de la trezire inhaleaza o cantitate mare de nicotina pentru a-si satisface nevoia de drog, dat fiind ca in timpul somnului se sisteaza aportul de drog. Tragand mai puternic din tigara, o data cu nicotina se inhaleaza si mai mult gudron - principalul responsabil de efectele toxice ale fumului de tutun.

La nivel mondial peste 5 milioane de oameni mor anual din cauza fumatului.

Studiul mai arata ca prima tigara fumata in primele 30 de minute de dupa trezire influenteaza modul in care persoana va fuma si restul tigarilor in acea zi. Astfel ca persoana va fuma in acea zi cu aceeasi intensitate pentru a inhala o cantitate mare de nicotina de care are nevoie si, indirect, substantele toxice, cancerigene.

Un alt studiu publicat in revista "Cancer", realizat pe un esantion de 1.850 fumatori sanatosi si pe 1.055 fumatori bolnavi de cancer la cap si la gat, a demonstrat ca prima tigara fumata in primele 30 de minute de la trezire creste riscul de imbolnavire de cancer la nivelul capului si al gatului cu 59%.

Citeste si Jurnalul National!

Hula Hoop si trambulina, alternativa distractiva la antrenamentele cardio... Top 10 alimente despre care nu stiai ca au mult zahar...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri