Acrilamida este substanta cancerigena asociata cu produsele gatite la substante ridicate, mai mari de 120 de grade. Specialistii avertizeaza ca paine pregatita la toaster sa fie prajita usor, pentru a evita cresterea nivelului de acrilamide din aceasta.
Cafeaua a fost cea mai vizata, intrucat, in procesul de productie, aceasta este prajita la temperaturi foarte mari.
Deocamdata, specialistii spun ca populatia nu trebuie sa se ingrijoreze sau sa-si schimbe dieta.
Totusi, expunerea indelungata la acrilamide poate duce la aparitia cancerului. Tulburarile de comportament, hipotensiunea sau dermatita de contact sunt alte afectiuni ce pot fi cauzate de acrilamida.
Cartofii prajiti, chipsurile, alunele prajite, biscuitii, produsele de patiserie si semintele de floarea-soarelui se numara pe lista produselor cu un nivel crescut de substana cancerigena.
Sursa: dailymail.co.uk
FOTO: hepta.ro
Uleiul de avocado te mentine tanara si te fereste de boli... Cum sa scapi de pofta de dulciuri...