Căutare Live

Te gândești să renunți la lactate? Efecte pozitive, efecte negative. Ai de câștigat sau, din contră, îți expui sănătatea?

Din ce în ce mai multe persoane renunță la lactate, considerând că este mai sănătos să nu mai consume lapte, iaurt, brânză, cașcaval și alte produse care conțin lactoză. Dacă și tu te gândești să faci asta, iată ce efecte are renunțarea la lactate pentru organism.

Scapi de durerile de cap

Brânzeturile conțin tiramină, care poate produce dureri puternice de cap. Dacă și tu suferi regulat de aceste probleme, poți lua în calcul renunțarea la lactate pentru a te bucura de acest afect.

Uită de balonare

Balonarea poate fi un efect al intoleranței la lactoză și se datorează faptului că mulți oameni nu au lactază, o enzimă necesară pentru digerarea corectă a laptelui. Astfel, poți observa că digestia ta se îmbunătățește. Totuși, este recomandat să renunți treptat la lactate. nu dintr-o dată, pentru a nu supune organismul unui șoc puternic.

Sănătatea intestinală poate fi afectată

Tractul digestiv conține diferite tipuri de bacterii, atât bune, cât și rele. Anumite produse lactate, cum ar fi iaurtul grecesc, conțin bacterii bune și probiotice, care îmbunătățesc sănătatea intestinului, deci e recomandat să le înlocuiești cu alternative care conțin culturi active.

Sistem imunitar slăbit

Sistemul imunitar ar putea deveni slăbit în urma renunțării la consumul de lactate, din cauza lipsei de vitamina B12. Dacă e cazul, poți consuma alimente fortificate, care conțin această vitamină.

Pielea va arăta mult mai bine

Unul dintre principalele beneficii are renunțării la lactate este îmbunătățirea sănătății pielii, care va fii mai curată și strălucitoare.

Cauzele infecției urinare și tratamentul... Cum te poți bucura de o sarcină sănătoasă?...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri