Te-ai trezit vreodată brusc din somn fără să te poți mișca, în ciuda eforturilor? Iată explicația la care nu te așteptai!

Te-ai trezit vreodată noaptea din somn și ai avut senzația că, oricât ai încerca, nu te poți mișca?!

Te-ai trezit vreodată noaptea din somn și ai avut senzația că, oricât ai încerca, nu te poți mișca?!

În jurul tău e întuneric, vrei să te trezești, dar simți că ceva sau cineva te reține! Apoi intri în panică, vrei să strigi, dar nu poți, și nu e exclus să simți sau să auzi lucruri stranii.

Dacă ai avut astfel de stări, află că, din punct de vedere științific... ai experimentat ”paralizia în somn”.

Acesta este un fenomen surprinzător al activității cerebrale, întâlnit cu regularitate la aproximativ 8% dintre locuitorii Planetei. În acele momente, persoana este în incapacitatea de a-și controla sau a-și mișca vreun mușchi al corpului.

Fenomenul poate dura de la câteva secunde până la minute. Sunt momente intense, în care persoana în cauză nu se poate mișca și nu poate vorbi, dar este conștientă pe deplin de ceea ce se petrece.

Mai pe românește, creierul s-a trezit, dar corpul încă doarme. Pentru cei care s-au speriat de această stare, trebuie să știe că aceasta nu este o boală și nu le afectează sănătate în vreun mod! ....Doar somnul!

Sfat: pentru a ieși mai repede din ”paralizie”, încercați să strângeți pumnul. Este o metodă eficientă care ajută la revenirea completă în starea de veghe. Nu intrați în panică, încercați să vă controlați emoțiile gândindu-vă că niciun rău nu vi se poate întâmpla!

Ultimele știri