Antena Căutare

Teiul combate raceala si inlatura cearcanele

Cunoscut in special pentru parfumul imbatator al florilor sale, dar si pentru proprietatile calmante, teiul are efecte favorabile intr-o multitudine de afectiuni.




Actiuni specifice

- Boli ale aparatului respirator: bronsita, astm bronsic, tuse cronica si convulsiva, guturai, raceli, gripa cu febra, faringite, reducerea inflamatiilor gatului;
- Afectiuni ale sistemului nervos: insomnii, dureri de cap, ameteli, stari de nervozitate, tensiune psihica, migrene, agitatie nocturna, oboseala, surmenaj intelectual, emotivitate, anxietate ;
- Afectiuni ale gurii (amigdalite, laringite, stomatite) si ale nasului (rinite) ;
- Combate hipertensiunea si tulburarile cardiace, insuficienta cardiaca cu edeme, ateroscleroza cu fluidizarea sangelui, palpitatii si spasme cardiace ;
- Afectiuni digestive, colecistite, dischinezie biliara, indigestii, tonifierea stomacului (cand se asociaza cu musetel si menta), constipatie, hemoroizi, intoxicatii;
- Diabet zaharat, obezitate;
- Afectiuni uro-genitale: cistite cronice, cistalgii, dismenoree, bufeuri de menopauza;
- Reumatism, artrite, guta, varice, dureri musculare si de spate;
- Combate formarea ridurilor, a cearcanelor si a alopeciei.

lnfuzia

Doua lingurite de flori uscate se pun in 200 ml de apa clocotita. Se acopera 10-15 minute, se strecoara, se indulceste cu miere si se beau 2-3 ceaiuri caldute pe zi, cu efecte calmante in tusea convulsiva, bronsite, dureri de piept, raceala, stari gripale (ca sudorific), tensiune psihica si tulburari cardiace. Aceeasi infuzie, luata dupa masa, ajuta digestia si tonifiaza stomacul. Bauta cu 30 de minute inainte de culcare, infuzia asigura un somn linistitor. In amestec cu sunatoarea, are efecte contra durerilor de inima (mai ales la hipertensivi), dureri de cap, ameteli si afectiuni psihice.

Tinctura

10 g de flori uscate Ia 100 ml de alcool de 70°, se macereaza 10 zile, agitand-o zilnic pentru uniformizare. Se strecoara si se toarna in sticle de culoare inchisa si se foloseste ca lotiune pentru stimularea cresterii firelor de par.

Tratamente externe

Gargara cu infuzie din 4 linguri de flori la 200 ml de apa clocotita - se infuzeaza 15-20 de minute, se strecoara si se foloseste ceaiul cald in inflamarea amigdalelor, dezinfectarea cavitatii bucale (candidoza, stomatita, faringite), stari de neliniste, nervozitate.

Inhalatii cu infuzie din 5-10 flori la 200 ml de apa clocotita - se incalzeste si se face inhalatia cu aburi pentru laringite, faringite si pentru combaterea ridurilor si a cearcanelor.

Bai cu decoct din 500 g de flori la 3 litri de apa rece - se fierb 10-15 minute si se strecoara in apa din cada la temperatura de 37°C. Baia dureaza 20 de minute si are rol calmant general si decongestiv, mai ales la copii nervosi si la bolnavi de tuse convulsiva si insomnie, precum si pentru catifelarea tenului.

Comprese calde cu infuzie din 60-70 g de flori la 1 litru de apa clocotita - folosite pentru combaterea ridurilor, a cearcanelor, ochi obositi, ten cuperozic si cu eruptii cutanate, tinand un tifon umed timp de 10-15 minute.

Cataplasme cu frunze proaspete strivite - se pun pe furuncule, arsuri, plagi dureroase, pecingine, hemoroizi externi.

Citeste si Revista Felicia!

VIDEO! Afla ce este dermatita atopica!... Puterea gandului in cura de slabire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x