Murăturile în saramură nu sunt doar gustoase, ci şi foarte sănătoase. Murăturile pregătite toamna sunt adevărate fabrici de vitamine pentru organismul care intră în sezonul rece. Garnitură de nelipsit de la diverse preparate, delicioasele murături aduc numai beneficii organismului.
De precizat, ceea ce probabil nu știați, murături sunt doar acele legume și fructe conservate în saramură, care suferă un proces de fermentație.
Cele conservate în oțet nu sunt murături, pentru că își pierd valoarea nutritivă prin sterilizare.
Prin procesul de fermentație, în saramură, se deszvoltă o microfloră atât de variată ce o depășește pe cea a iaurturilor, benefice sănătății colonului.
Murăturile în saramură sunt considerate un remediu natural și esențial împotriva virozelor, în sezonul rece, sau primăvara la schimbarea temperaturilor.
Mare grijă la conservele puse în oțet, pentru că acesta nu este tot timpul de calitate!
Varza murată este recomandată în curele de detoxifiere fiind foarte bogată în vitamina C, mai multă chiar decât lămâia.
Legumele conservate pentru iarnă, în saramură sunt bogate în minerale, fier, calciu, fosfor,complexul de vitamine B, provitamina A și betacaroten.
Murăturile în saramură atacă virușii, stopează procesul de îmbătrânire, combat și reglează colesterolul.
Adăugate în meniul zilnic, murăturile în saramură previn diverse afecțiuni, precum cele cancerigene, întăresc imunitatea organismului și combat alergiile.
Un copil mic din trei este malnutrit sau supraponderal, trage un semnal de alarmă Unicef într-un raport... Crezi că ai grijă de sănătatea ta, dar mănânci cretă și marmură! Îți distrugi neuronii și deschizi larg brațele pentru b...