- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Nu mai este un secret că murăturile cele mai gustoase, dar și cele mai sănătoase, după cum le recomandă nutriționiștii, sunt murăturile în saramură.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne învață cum se pun murăturile asortate în saramură și ne oferă câteva sfaturi și trucuri pentru reușita acestora.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta de murături asortate în saramură:
- varză albă
- varză roșie
- castraveți
- morcovi
- pepeni mici
- conopidă
- gogonele
- ardei gras
- ardei iute
- hrean
- boabe de muștar
- usturoi românesc
- sare neiodată
- apă rece
Mod de preparare pentru rețeta de murături asortate în saramură
- Unul dintre sfaturile lui Vlăduț este ca atunci când mergem la paiață să alegem legumele cele mai ferme, mai sănătoase, proaspete și potrivite ca mărime.
- Este bine ca printre gogonelele verzi să găsim și câteva ușor pârguite, pentru că vor avea un gust deosebit!
Se spală toate legumele cu apă rece și se introduc în borcane de sticlă încăpătoare, îndesându-le ușor și punându-le aleator, astfel încât să obținem un frumos joc de culori.
Varza albă și cea roșie se taie în sferturi, sau în bucăți și mai mici, conopida se desface în buchețele, morcovii se taie în rondele, cei mai mari, iar cei mici se lasă întregi.
Restul legumelor se lasă întregi. Printre legume se strecoară și bucăți de hrean, dar și căței de usturoi, curățați.
- Vlăduț ne sfătuiește să nu curățăm hreanul de coajă, ci doar să îl spălăm foarte bine, pentru a nu-și pierde din gust și proprietăți!
Se toarnă apă peste ele și se măsoară cantitatea. Se scurge apa și se amestecă cu sare proporția fiind de 1 lingură de sare la 1 litru de apă. Se amestecă apa rece cu sarea până aceasta se dizolvă și se toarnă peste legumele din borcan. Se adaugă și boabe de muștar pentru un plus de gust.
VEDEȚI ȘI Rețeta Conopidă cu sfeclă roșie în saramură!
Borcanul se lasă la loc cald aproximativ 4 zile, timp în care se va înlătura spuma care se formează.
În momentul în care lichidul din borcan se limpezește, se înfiletează capacul și se trece borcanul în cămară.
Foarte gustoase, dar și mai sănătoase sunt murăturile în saramură, o explozie de gusturi și culori!
Cu ce rețete culinare ne putem răsfăța pe timp de toamnă. Meniu de toamnă pentru nostalgici, ca la mama acasă.... Gutuile, fructele aurii şi parfumate ale toamnei. Rețete culinare cu gutui....