Antena Căutare

Un aliment ar ajuta organismul în lupta cu noul coronavirus! Explicația specialiștilor

Probioticele, din produse precum chefirul, ar putea ajuta oamenii să lupte împotriva noului coronavirus, potrivit unor cercetători din Franța. 

Un aliment ar ajuta organismul în lupta cu noul coronavirus! Explicația specialiștilor Galerie
Un aliment ar ajuta organismul în lupta cu noul coronavirus! Explicația specialiștilor | profimediaimages.ro

Mai exact, conform specialiștilor din Franța, probioticele ar putea fi folosite cu succes în profilaxia şi terapia adjuvantă, la pacienții cu COVID-19.

Specialiștii au explicat că noul coronavirus ar avea capacitatea să infecteze anumite bacterii prezente în corpul uman şi că, astfel, acestea pot ascunde virusul.

Concret, virusul ar infecta bacteriile Prevotella ce provoacă apoi inflamaţii uneori fatale. Se ştie deja că infecţiile ce implică Prevotella dau infecţii respiratorii, inclusiv acute.

„Se vorbeşte exact de acest aspect, că Sars Cov 2, virusul, ar putea la un moment dat la acele persoane care au o microflora bine reprezentată să determine această coinfecţie, am putea spune, bacterie cu virus, şi aşa să se explice de ce, la un moment dat acele persoane fac o formă severă.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: 4 băuturi probiotice care reglează tranzitul și previn balonare

Copiii, având o flora mai puţin reprezentată, fac forme uşoare, asta ar putea să fie o ipoteză, sigur că e greu de susţinut, şi este greu să ne dăm seama dacă într-adevăr aşa se întâmplă lucrurile. Avem nevoie de studii care să fie reprezentate de un număr mare de persoane”, a spus medicul Adrian Marinescu, potrivit Mediafax.

Citește și: Ea e „femeia liliac” din Wuhan! A făcut o descoperire esențială pentru combaterea COVID-19, dar China i-a băgat pumnul în gură! A lansat un avertisment cumplit! „Atenție, asta nu e tot!”

Poate cel mai important aspect al studiului făcut de francezi este acela că probioticele sunt capabile să împiedice Prevotella să formeze biofilme, adică unul dintre mijloacele cu care bacteriile se apără de sistemul nostru imunitar şi de antibiotic.

Un aliment ar ajuta organismul în lupta cu noul coronavirus! Explicația specialiștilor

Coronavirus

profimediaimages.ro

Citește și: „Coronavirusul este un lup în blană de oaie!”. Cum se deghizează COVID-19, ca să păcălească sistemul imunitar! Imagini incredibile! FOTO

Persoanele obeze, care sunt mai afectate de noul coronavirus (COVID-19), au o microfloră ce este şi mai bogată în Prevotella. Dacă administrarea de probiotice la această populaţie dă rezultate bune în ceea ce priveşte îmbunătăţirea markerilor obezităţii, aceste rezultate sunt şi mai vizibile pentru indivizii la care bacteriile au fost foarte prezente, arată studiul.

Citește și: „Am luat coronavirus de pe niște plase de cumpărături! Sunt îngrozită! Nu mi-a fost niciodată mai rău!”. O femeie s-a infectat cu COVID-19, în izolare

Dacă se dovedeşte că infecţia cu SARS Cov 2 este una mixtă, atât virală, cât şi bacteriană, atunci acea combinaţie de hidroxiclorochină şi azitromicină. de care vorbeşte renumitul profesor Didier Raoult. este cu atât mai eficientă.

Citește și: „Nu pot să respir, nu pot să respir!”. A murit la înmormântarea mamei ei, care a fost ucisă de coronavirus! „S-a prăbușit în timp ce sicriul era coborât în mormânt”

„Dacă aceste date vor fi la un moment dat susţinute, da, ar avea logică această asociere medicamentoasă”, a mai precizat medicul Marinescu.

Rezultatele noilor studii făcute pe probiotice sunt noi şi destul de promiţătoare. Echipa de cercetare a Universităţii din Colorado chiar încearcă să folosească o versiune modificată genetic a bacteriei lactobacillus acidophilus, ce se regăseşte de obicei în iaurt, chefir, sana. Ei spun că acest probiotic ar putea fi transformat pe viitor într-un vaccin.

Atenție la ouăle pe care le cumperi de Paște! Știai că fiecare ou poartă informații ștanțate despre cum au fost crescute... Un nou simptom al coronavirusului, semnalat de pacienții cu COVID-19! „A fost unul dintre primele semnale pe care mi le-...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x