Live acum
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Vesti bune! Painea integrala nu ingrasa!

Painea este esentiala pentru sanatate. Alege sortimente integrale sau din faina de secara pentru a profita la maxim de calitatile sale.

Painea integrala acopera 50% din necesarul de glucide, continand zaharuri lente care permit organismului sa reziste pana la urmatoarea masa. Este un aliment hranitor, bogat in magneziu, minerale, vitamine si fibre. Este benefica in tulburarile generate de constipatie, iar magneziul reprezinta hrana esentiala a celulei nervoase.

Responsabila pentru tulburarile sistemului nervos (depresie, insomnie, anxietate) este carenta de magneziu. De aceea, painea integrala este un remediu impotriva stresului!

Painea integrala contribuie la mentinerea echilibrului alimentar, de aceea ea trebuie pastrata in alimentatia zilnica. Contine fibre, minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier), vitamine din grupul B, 8-12% proteine, 70-77% glucide complexe, lipide.

Contine vitamina B12, esentiala metabolismului celular si transformarii alimentelor in energie, si poate influenta productia de hormoni.

Conceptii gresite

Nu ingrasa! Cu cele 255 kcal/100 gr, painea integrala este mai putin calorica decat pastele sau orezul! Deci nu ingrasa decat daca este consumata in exces sau combinata cu alimente grase.

Nu constipa! Avand 8 gr de fibre, usureaza tranzitul. In plus, impiedica formarea colesterolului.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: womanaroundtown.com

Recomandari