Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi cremşnit bavarez, un desert delicios.
Ingrediente:
- 2 foi cremsnit
- 8 galbenusuri de ou (sau oua intregi)
- 8 linguri zahar
- 1 l lapte dulce
- vanilie
- 500 gr frisca batuta, neindulcita
- 200 gr dulceata de visine
- serbet / fondant
Mod de preparare:
Se pune laptele la incalzit, intr-o oala.
Se mixeaza galbenusurile cu zahar si vanilie. Se adauga o cana cu lapte si se omogenizeaza.
Se transfera compozitia pe baie de aburi. Se adauga restul de lapte caldut si se amesteca continuu pana se incheaga crema.
Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se spumeaza si se incorporeaza frisca neindulcita, astfel crema va iesi aerata.
Se asaza o foaie de cremsnit, se intinde un strat de crema, se completeaza cu putina dulceata de visine, se completeaza cu crema de vanilie si se asaza cea de-a doua foaie de cremsnit. Se glazureaza cu fondant sau serbet si se marmoreaza.
Vezi VIDEO cu rețeta, realizată pas cu pas!
Scapă de colesterol cât ai zice... "MIERE"! Usturoiul macerat în miere de albine, un medicament-minune... Te doare spatele și nu vrei să mai iei pastile? Scapă de chin cu acest truc simplu! S-a descoperit cea mai bună soluție!...