Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

 5 cele mai uimitoare insule spaniole pe care nu vei vrea să le ratezi în 2020

          Cele mai mari și frumoase insule ale Europei se află în teritoriul actual al Spaniei. Anual, milioane de turiști ajung în Spania pentru minunatele orașe și stațiuni insulare, care s-au format în zone de munți și podișuri ușor înălțate, sau în golfuri ramificate, care oferă peisaje impresionante.

5 cele mai uimitoare insule spaniole pe care nu vei vrea să le ratezi în 2020

Pixabay

Cele mai uimitoare insule spaniole se află în cele două arhipelaguri ale sale și anume Canare din Oceanul Atlantic și Baleare din Marea Mediterană.

Tenerife

Arhipelagul Canare al Spaniei din Oceanul Atlantic este destinație uimitoare pe care merită să o vizitezi, dintre care cea mai mare insulă este Tenerife. Fiind de origine vulcanică, insulele au înălțimi foarte ridicate, stânci care se înalță chiar 600 de metri deasupra apelor oceanice și chiar deșerturi vulcanice. Datorită climei și reliefului, pe versanții muntoși ai Munților Las Cañadas El Teide se găsesc păduri luxuriante și biodiversitate în privința florei, fiind peste 500 de specii de plante care cresc numai pe aceste insule, dar și specii autohtone de animale și păsări, precum canarul, dropia de Canare, porumbelul de dafin.

Această diversitate se regăsește și pe țărmul insulei, unde plajele sunt cu nisip galben, negru, apele intens albastre, dar și în adâncul oceanului, unde iubitorii de sporturi acvatice pot face scufundări spre primul muzeu subacvatic din Europa, cu sculpturi de portrete ale refugiaților care au încercat să ajungă în Europa. Datorită apropierii de continentul african, pe insulă ajunge vântul saharian, care favorizează practicarea sporturilor nautice.

Cel mai mare oraș este Santa Cruz de Tenerife, oraș cu ieșire la ocean, iar cele mai cunoscute stațiuni turistice sunt Playa las Américas, Los Cristianos. Între atracțiile turistice sunt stâncile Los Gigantes, pădurile de dafin, drumețiile pe marginile stâncoase ale versanților muntoși din parcul național El Teide, ori plimbarea cu telecabina până spre cel mai înalt vârf muntos al insulei.

Destinație exotică tot timpul anului, insula Tenerife este cunoscută drept „insula primăverii eterne”, iar dacă dorești să afli mai multe informații, poți accesa link-ul https://www.dertour.ro/early-booking/spania/tenerife.

Ibiza

Insula Ibiza, a doua ca mărime dintre Insulele Baleare, este o atracție de top pentru milioane de vizitatori care doresc să se relaxeze în stațiunile cu plajele certificate cu Blue Flag: Playa d’en Bossa, Talamanca, Santa Eulalia, Sant Antoni, ori să se distreze într-unul din cluburile orașului San Antonia, care adună cei mai cunoscuți DJ din lume.

Dar ceea ce atrage și mai mult este frumusețea de excepție dăruită de natura și istoria insulei. Centrul istoric al insulei, orașul Dalt Vila, a fost inclus din anul 1999 în patrimoniul mondial UNESCO, iar, în afara orașului, vei găsi numeroase frumuseți ale naturii, precum Cova de Can Marca, o mare peșteră naturală; picturile din peșterile Sa Cova des Vi (Ses Fontanelles), Es Broll de Buscastell, Sa Punta des Moli, capela subterană Santa Agnes; stânca Es Vedra; câmpurile de sare Las Salinas dimpreună cu Playa de Salines.

Mallorca

Insula Mallorca este cea mai mare insulă din arhipelagul Mării Baleare, cu peste 500 de km de litoral și peste 70 de plaje cu nisip fin și stațiuni pentru toate vârstele. Cele mai frumoase stațiuni și plaje se află pe coasta sudică a insulei, unde se află și capitala insulei - Palma de Mallorca, o atracție istorică și turistică, care uimește prin clădirile cu arhitectură gotică, precum Catedrala, Palatul Almudaina, Lonja și Plaza Mayor.

Considerată „perla Mediteranei”, insula Mallorca are unele dintre cele mai frumoase plaje cu nisip fin din arhipelag, precum Playa de Palma, care se distinge dintre toate cu lungimea ei impresionantă de aproape 5 km și lată de 50 m, Ca'n Pastilla, Cala Mayor, Palma Nova, Sant Agusti, Calvia, El Arenal, Magaluf. Scăldate de ape limpezi, stațiunile de pe coasta sudică a insulei sunt căutate pentru pasionații de sporturi nautice și acvatice.

Frumusețea acestei insule este dată și de zonele pitorești din partea de nord, unde se află sate care păstrează specificul local și plaje idilice, ascunse după păduri de pin în golfuri retrase. De aici, se fac numeroase trasee de ciclism și cățărări pe masivele stâncoase ale lanțului muntos Seraa de Tramuntana.

Gran Canaria

Insula Gran Canaria este a treia ca mărime din Arhipelagul Canare, aflându-se între Tenerife și Fuerteventura. Cunoscută sub denumirea de „miniatura continentală a Spaniei”, această insulă mică are un litoral impresionant de 136 de km, cu multe plaje cu nisip auriu, deasupra cărora străjuiesc sate pitorești și monumente istorice. Una dintre atracțiile sporturilor nautice pe această insulă este rezervată temerarilor surferi, întrucât experiența trăită este similară celei de pe faimoasa insulă Hawai. Temperatura medie anuală este de 24 grade Celsius

Capitala insulei este Las Palmas de Gran Canaria, care este situată pe coasta de sud a insulei, un oraș care încântă cu străduțele micuțe, presărate cu clădiri în stil renascentist și baroc.

Menorca

Insula Menorca nu se poate lăuda cu stațiunile de lux ale celorlalte insule spaniole, însă frumusețea ei constă în peisajele naturale nealterate de acțiunea umană și prezenței celor mai multe plaje dintre toate insulele Baleare. Tot pe această insulă se păstrează vestigii arheologice preistorice cu megaliți, similare celor din Sardinia și Stonehenge, incluse în patrimoniul UNESCO. Cel mai important oraș al insulei, de altfel și capitala, este Mao.

Renumite pentru stațiunile și plajele lor uimitoare, pentru posibilitățile de practicare a sporturilor specifice, pentru frumusețea rară a reliefului, pentru biodiversitatea lor, golfurile retrase, satele pitorești, insulele spaniole nu încetează a impresiona an de an milioane de turiști din întreaga lume.

Recomandari