5 locuri ideale pentru scufundări, din Corfu

 
+2 click pentru
galerie

Corfu își întâmpină vizitatorii cu plaje paradisiace, păzite de dealuri învelite în pini, măslini și arbori kumquat. Cea mai verde insulă din Marea Ionică este un paradis al pasionaților de sporturi nautice care găsesc aici golfuri de smarald pline de recife de corali și valuri excelente pentru surfing și windsurfing.

Dacă ești pasionat de scufundări, iată câteva locuri unde poți practica scuba diving, într-un sejur de poveste pe insula Corfu.

Paleokastritsa, cea mai renumită stațiune

Pe primul loc în topul celor mai vizitate locuri din Corfu, unde poți practica snorkeling, se află Paleokastritsa, cea mai luxuriantă stațiune de pe insulă. Deține șase golfuri cu apă verde-smarald, înconjurate de vegetație luxuriantă și stânci argintii care compun un peisaj de poveste. Trei dintre golfuri dețin plaje din prundiș premiate cu ”Blue Flag” pentru curățenie și calitatea serviciilor, în timp ce restul golfurilor sunt sălbatice, mai puțin accesibile, vizate mai ales de către pasionații de scufundări datorită diversității subacvatice.

Sălbatica Agia Varvara

Situată pe partea de sud-vest a insulei Corfu, foarte aproape de tradiționalul sat Perivoli, se află Agia Varvara, o plajă sălbatică scăldată de apele calde ale unui golf idilic. Plaja compusă din prundiș roșiatic este mărginită pe o parte și de alta de un perete calcaros iscat din marea cristalină. Acest loc este un secret bine păstrat al localnicilor, care ajung aici grație valurilor foarte liniștite ideale pentru sesiuni inspirate de snorkeling.

Ermones, liniștita stațiune de pe coasta de vest

Dezvoltată în jurul golfului Mării Ionice, cu ape de un albastru safir și păzită îndeaproape de dealuri înverzite, se află Emones. Stațiunea este preferată de familiile cu copii mici, fiind un loc perfect unde poți lua lecții de scuba. Aici găsești o școală de sporturi nautice unde instructorii avizați te învață primele taine ale scufundărilor.

Peșterile Marine, un paradis unic

Unul dintre locurile preferate de iubitorii sporturilor nautice se află la aproximativ două ore distanță de portul orașului Corfu, și se poate ajunge acolo doar în cadrul unei croaziere. Peșterile Marine sunt inundate pe jumătate de valurile Mării Ionice, așa că vei putea înota acolo sau le poți vizita cu o bărcuță. Peisajele de un albastru turcoaz sunt hipnotizante, iar marea este atât de cristalină încât poți observat peștii chiar și la câțiva metri adâncime sub tine.  

Antipaxos, insulița cu cele mai azurii ape

Nu departe de Peșterile Albastre, se află Antipaxos, un colț de rai cu ape sclipitoare în care poți înota în tihnă. Cele două golfulețe care scaldă plajele Vrika și Voutoumi, găzduiesc specii diverse de pești, plante marine, dar și recife de corali, fiind luate cu asalt în fiecare an de către turiștii din toată lumea.

 

De Mădălina Isar

 Oferte de Vacanta Sejur Corfu

Niouris –Marina Apartments Agios Gordis – tarife de la 96 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe