Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

5 lucruri pe care trebuie să le ai în rucsac pentru o excursie reușită în Deltă

Nu agăța planurile și rucsacul în cui doar pentru că se apropie toamna - nu este prea târziu să vizitezi Delta Dunării.

Nu agăța planurile și rucsacul în cui doar pentru că se apropie toamna - nu este prea târziu să vizitezi Delta Dunării.

Cele mai bune perioade din an pentru o vacanță în Delta Dunării sunt primăvara și începutul toamnei. În luna aprilie înflorește salcia, în mai apar nuferii, pelicanii sunt deja sosiți și țânțarii nu deranjează acum. Primăvara este interzis pescuitul, apele sunt liniștite și păsările prietenoase și nu există moment mai bun pentru o plimbare cu barca.

În septembrie, multe păsări se pregătesc deja de plecare, nu înainte de a-și face obișnuitul număr artistic de-a latul cerului, iar pelicanii își învață acum puii să zboare.

Nuferii înfloresc din nou și țânțarii sunt mult mai potoliți. Dacă nu ai însă timp pentru o vizită în Deltă acum, nu este prea târziu nici în octombrie, luna cu cele mai frumoase răsărituri din apă.

Dacă te-am convins să îți faci bagajul pentru Delta Dunării acum, în prag de toamnă, trebuie să știi și ce să iei în bagaj, dincolo de lucrurile obișnuite. Ai putea crede, de exemplu, că Delta este locul unde uiți de tehnologie, când, de fapt, multe gadgeturi și echipamente îți sunt de folos tocmai acum. Iată care sunt acestea:

1. O lanternă cu încărcare solară

O lanternă cu încărcare solară poate fi utilizată câțiva ani fără înlocuirea bateriilor. Trece-o pe lista lucrurilor pe care trebuie să le iei cu tine într-o vacanță în Deltă sau în orice vacanță cu cortul. Varianta Ivation funcționează 4 ore după expunerea la soare și este rezistentă la apă, chiar și la 13 metri adâncime.

2. Un aparat de cafea portabil

Wacaco Minipresso este un mini-espressor portabil care îți permite să prepari cafeaua foarte simplu: se adaugă cafea măcinată, apoi apă fierbinte și în cele din urmă se folosește pistonul, pentru a extrage un espresso cremos.

3. O pătură de buzunar

Pătura Matador se face atât de mică încât încape într-un buzunar. Și asta nu este tot: pătura rămâne uscată atunci când plouă și confortabilă indiferent în ce loc o așezi.

4. Un aparat portabil împotriva țânțarilor

Un asemenea aparat generează sunete de înaltă frecvență și alungă astfel țânțarii care te-ar putea deranja. Păstrează-l și pentru drumețiile pe munte sau pentru alte ieșiri în natură - este mai comod să folosești aparatul portabil decât să aplici diferite creme.

5. Un dispozitiv heat-not-burn

Fumătorii adulți trebuie să ia în calcul faptul că mulți vizitatori ai Deltei vin aici pentru a fi cât mai aproape de natură. Un dispozitiv care încălzește tutunul, în loc să îl ardă, și care nu produce fum, scrum și miros neplăcut, așa cum este IQOS, este un mic gadget care a fost gândit și pentru a nu-i deranja pe cei din jur.

Dispozitivul vine și cu un încărcător portabil, care se reîncarcă la rândul lui la priză, așa că ai putea avea nevoie și de o priză portabilă.

Sursa foto: Călin Stan, Shutterstock.com

Recomandari