Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

5 sfaturi pentru a petrece o vacanță cu adevărat memorabilă

Vara încă nici nu a bătut la ușă, dar tu probabil ai deja planurile de vacanță făcute. Zilele de concediu sunt alese, biletele de avion sunt cumpărate, iar tu deja visezi la zilele și nopțile de relaxare care vor urma.

Vara încă nici nu a bătut la ușă, dar tu probabil ai deja planurile de vacanță făcute. Zilele de concediu sunt alese, biletele de avion sunt cumpărate, iar tu deja visezi la zilele și nopțile de relaxare care vor urma.

Însă în fiecare an ai o misiune care nu e întotdeauna ușor de îndeplinit: să faci această vacanță mai memorabilă decât cea de anul trecut. Iată cinci sfaturi care te vor ajuta să-ți îndeplinești obiectivul.

Fă poze multe… și bune

E de la sine înțeles că vei face multe poze în concediu, însă pe câte din ele le vei putea posta pe Facebook sau pe Instagram? O vacanță memorabilă trebuie imortalizată corespunzător, așa că asigură-te nu doar că știi să tragi câteva cadre bune, dar și că ai cu ce.

Nu nevoie să îți iei vreun DSLR pentru poze de vacanță, însă un telefon cu o cameră mai performantă va fi o îmbunătățire semnificativă. Un exemplu bun ar fi Huawei P Smart, a cărui camera duală de 13 + 2 megapixeli te va ajuta să surprinzi toate culorile superbe ale locurilor vizitate.

Mergi pe jos

Mai ales dacă mergi într-un oraș, folosește transportul în comun doar dacă trebuie să parcurgi distanțe lungi. Mersul pe jos nu te va ajuta doar să te menții în formă pe toată durata concediului, însă astfel vei avea șansa să descoperi monumente și atracții mai puțin cunoscute sau restaurante cu mâncare ieftină și delicioasă.

Aceste surprize te vor face să înțelegi mai bine locul pe care îl vizitezi. În loc să te simți în mod permanent ca un turist, vei rămâne cu impresia că ai trăit cu adevărat în acel oraș.

Vorbește cu localnicii

La fel ca mersul pe jos, localnicii îți pot spune mai multe despre orașul pe care îl vizitezi decât orice ghid turistic. Mai ales dacă te cazezi prin Airbnb, gazda ta va fi mai mult decât fericită să-ți dea câteva indicații și ponturi.

Nu trebuie să inviți neapărat localnicii să stea cu tine la masă, însă nu strică să schimbi o vorbă cu oamenii de la recepție, cu vânzătorii din magazinele de suveniruri sau cu alți petrecăreți prietenoși dacă alegi să ieși nopțile în club. Și apropo…

Mergi la un concert

Călătoriile pentru concerte sau festivaluri sunt din ce în mai practicate. Nu doar că descoperi un loc nou, dar ai șansa să-ți vezi și artiștii preferați pe scenă. Practic, împuști doi iepuri. Cu toții iubim un anumit gen de muzică, iar emoția creată în cadrul unui concert își va lăsa amprenta asupra vacanței tale.

Nu face însă greșeala să călătorești doar pentru concert și alocă-ți mai multe zile și pentru a vizita orașul în care te afli. Altfel, întreaga experiență va părea incompletă.

Nu lăsa bugetul să-ți strice buna dispoziție

E absolut firesc să-ți faci un buget înainte să pleci în vacanță și e necesar să ții cont de el pe toată durata vacanței. Însă dacă vezi ceva ce își place cu adevărat (un articol vestimentar, o carte, o figurină, o sticlă de vin etc.) sau dacă vrei neapărat să vizitezi un loc unde intrarea este mai piperată, nu are rost să te umpli de regret că acel ceva nu a intrat în buget.

Poți economisii bani în vacanță evitând restaurantele și cluburile scumpe (așa-zisele capcane pentru turiști) și mergând pe jos. Nu toate amintirile vin în formă de obiecte, însă și suvenirurile te ajută să iei în bagaj o părticică dintr-un loc în care te-ai simțit atât de bine.

În vacanță, este important să alegi experiențele noi și să nu irosești nicio zi. Iar călătoriile cu adevărat memorabile sunt cele care îți îmbogățesc sau schimbă felul în care privești lumea.

Sursă foto: Pexels.com

Recomandari