Antena Căutare

6 obiective turistice în Sighișoara. Ce ai de vizitat în cetatea magică și plină de istorie

Sighișoara e printre puținele cetăți medievale din Europa care încă mai e locuită. Acest oraș încărcat de istorie ascunde multe frumuseți. Iată ce obiective turistice poți vizita în Sighișoara.

Sighișoara e printre puținele cetăți medievale din Europa care încă mai e locuită. Acest oraș încărcat de istorie ascunde multe frumuseți. Iată ce obiective turistice poți vizita în Sighișoara.

Muntele e un remediu și un refugiu pentru mulți dintre cei care s-au săturat de jungla urbană. Ori de câte ori ai câteva zile libere la dispoziție ai vrea să poți fugi la munte pentru aerul proaspăt și liniștea din mijlocul naturii cu care nu te poți întâlni în mijlocul unui oraș aglomerat.

Situată în inima Transilvaniei, la 120 de kilometri de Brașov, 95 de kilometri de Sibiu și 55 de kilometrii de Târgu-Mureș, Cetatea medievală a Sighișoarei este legată istoric de tatăl lui Vlad Țepeș, Vlad Dracul, care a locuit în cetate. Iată cele mai frumoase obiective turistice din Sighișoara pe care nu trebuie să le ratezi.

Obiective turistice în Sighișoara

Cetatea Sighișoara

Sighișoara este printre puținele cetăți medievale încă locuite, ea fiind înscrisă pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cetatea este construită pe două “etaje”. Pe cel de sus se află Biserica din Deal și Școala, iar la bază sunt clădirile cetății. Zidul a fost construit în secolul al XIV-lea, având o înălțime cuprinsă între 4 și 14 metri, având din loc în loc turnuri de apărare ce aparțin diferitelor bresle meșteșugărești.

Din cele 14 turnuri construite inițial, azi se mai păstrează doar 9. Cel mai important dintre ele a devenit și simbolul Sighișoarei, fiind Turnul cu ceas cu 7 figurine ce reprezintă zilele săptămânii.

Turnul cu ceas

Emblematic pentru Cetatea Sighișoarei, Turnul cu ceas trebuie neapărat vizitat. Acesta este înalt de 64 de metri, și este așezat în partea sud-estică a fortificației. Turnul cu ceas este unul dintre cele două turnuri de poartă ale Cetății, dominând piețele Orașului de Sus și Orașului de Jos. Spre deosebire de celelalte turnuri ale Cetății, acesta nu a aparținut niciunei bresle, ci a fost al autorității publice, fiind sediul Sfatului Orășenesc. Partea inferioară a turnului datează din secolul al XIV-lea, iar nivelurile superioare au fost construite ulterior.

Biserica Mănăstirii Dominicane

Biserica Mănăstirii Dominicane a fost pentru prima dată menționată documentar în 1298. Aceasta a aparținut călugărilor dominicani până la alungarea acestora și trecerea sașilor la lutheranism. Forma actuală a căpătat-o după marele incendiu din 1676. În patrimoniul bisericii se află printre altele o cristelniță de bronz turnată în 1440 și 39 de covoare orientale confecționate în secolele XVI-XVII.

Biserica din deal

Biserica este construită pe un platou, în partea cea mai înaltă a Dealului Cetății, fiind una din puținele biserici din Transilvania cu criptă sub cor. Cercetările arheologice au scos la lumină, sub biserică și în imediata vecinătate a acesteia, urme ale unor biserici din secolele XII-lea și al XIII-lea. La exterior sunt de remarcat portalul sudic (1428) și grupul de patru statui de pe contraforții sudici ai corului reprezentând “Închinarea Magilor”. La interior sunt păstrate fragmente de pictură din intervalul 1380-1520. Biserica păstrează valoroase piese de mobilier gotic, din piatră, dintre care se remarcă tabernacolul. Stranele din cor (1523) sunt opera unui cunoscut atelier de mobilier renascentist din Sighișoara condus de Johannes Reychmut.

Turnul croitorilor

Turnul Croitorilor a fost construit în secolul al XV-lea, scopul acestuia fiind acela de depozitare, dar în caz de pericol cele doua ganguri se puteau închide cu porți metalice. În anul 1676, în timpul incendiului, praful de pușcă depozitat aici a explodat, distrugând partea superioară a turnului.

Scara acoperită a școlarilor

Scara a fost construită pentru ușurarea accesului elevilor spre Școala din deal. Pe fațada s-au imitat elemente din epoca Renașterii.

Citește și:

9 obiective turistice pe care să le vezi la Sinaia și în împrejurimi.Galerie Foto

Obiective turistice în Brașov și împrejurimi. 15 locuri minunate de vizitat

Sursă foto: sighisoaraonline.com

Top 6 cele mai frumoase cabane la munte, în România... Turismul în Delta Dunării se dezvoltă de la an la an. Turiștii, tot mai atrași de frumusețea locurilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x