Activități pentru familii pe insula Rhodos

 

Mai aproape de Turcia decât de patria mamă, Rhodos este una dintre cele mai populare insule grecești pe care familiile cu copii o preferă în sezonul estival datorită plajelor premiate cu ”Blue Flag”, apele calme și cristaline, dar și pentru activitățile numeroase de petrecere a timpului liber. În plus, în Rhodos istoria se combină perfect cu relaxarea, iar piticii își pot consuma energia pe tobogane răsucite, în parcuri naturale sau în satele elene pe care le pot traversa călare pe măgăruș ...

Turoperatorul Europa Travel a pregătit o ofertă specială la vacanțele în Rhodos, tarifele pornesc de la numai 339 euro/persoană și includ 7 nopți de cazare și transport cu avionul, astfel te poți bucura de condiții turistice excelente la prețuri accesibile.

Escapadă gourmet în Siana

Chiar și în plin sezon estival în Rhodos vei găsi o plajă sau un oraș de munte, unde atmosfera este tihnită, iar turismul nu a știrbit din farmecul locului. Unul dintre astfel de locuri este satul Siana, o așezare dezvoltată pe o parte a Muntelui Acramitis aflat la circa 60 km sud de capitala Rhodos. Satul, construit în formă de amfiteatru, se mândrește cu superbe viluțe neoclasice asemănătoare cu cuburile de zahăr, în mijlocul cărora tronează Biserica Saint Panteleimon, un edificiu rămas mărturie din secolul al XIX lea. O vizită în familie în Siana poate fi o bună alegere mai ales că aici cei mici se vor delecta aici cu delicioase produse din miere, nuci și iaurt gras din lapte de capră.

Plimbări pe măgăruș în Lindos

Rhodos este cufundată în istorie, însă dacă mergi în vacanță cu cel mic o vizită în muzeu sau într-un sit arheologic poate fi destul de obositoare pentru copilul tău. Tocmai din acest motiv, o plimbare pe măgăruș până la Acropola din Lindos poate fi o activitate distractivă ce se combină de minune cu istoria. Orașul Lindos este al doilea ca importanță din Rhodos, iar în vremurile dorienilor era unul dintre cele mai puternice din bazinul Mării Egee.

În vârful unei coline, la baza căreia se întind casele albe ale orașului Lindos, domnește vechiul oraș întemeiat de dorieni. Printre rămășițele păstrate în Acropolele Antice se găsesc colinele ce au aparținut Templului Atena Lindia din secolul IV, zidurile elenistice, turnurile medievale ale Castelului Cavalerilor Sfântul Ioan și pietrele de temelie ale unui templu ridicat în cinstea Împăratului Dioclețian.

Pe tobogane în Parcul Acvatic Faliraki

Cea mai populară stațiune din Rhodos, Faliraki se mândrește cu o plajă lungă din nisip fin, intrare lină în mare și posibilități infinite de distracție în familie. Aventura nu are limite în parcul acvatic, unul dintre cele mai mari din Europa, unde imensa navă a piraților așteaptă să fie luată cu ”asalt” de prichindeii familiei, piscina cu valuri și râul leneș sunt indicate pentru cei dornici fie de aventuri, fie de relaxare, iar toboganele spiralate oferă senzații tari pentru toți cei în căutare de distracție.

Drumeții în Valea Fluturilor

O plimbare în natură este întotdeauna binevenită pentru cei mici, chiar și atunci când te afli în vacanță. Rhodos găzduiește câteva zone protejate datorită faunei și florei bogate, unul dintre acestea fiind chiar Parcul Petaloudes cunoscută și sub numele de Valea Fluturilor, datorită faptului că din iunie și până în septembrie întreaga arie este ”traversată” de fluturi colorați atrași de mirosul specific al unor copaci din specia storax.

Dansul de împerechere al fluturilor atrag mii de vizitatori în fiecare vară, însă și cadrul natural al parcului este unul de poveste: păduri dese de pini, potecuțe presărate cu măslini și smochini sălbatici, leandri și hibiscus, cascade cristaline ce se varsă în mici lacuri ca smaraldul, podețe din lemn peste firicele susurătoare de apă ... Copiii se vor bucura cu siguranță când vor ajunge în Valea Fluturilor.   

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Rhodos

Hotel Africa 2* - Rhodos Town – tarife de la 339 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI