Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Agenţie de turism online: Oraşele preferate de români în vara aceasta sunt Londra, Milano, Bruxelles, Roma şi Paris. Numărul de rezervări pentru perioada de vară a crescut cu aproape 50% faţă de anul trecut

Zborurile internaţionale preferate de români în această vară au fost către ţări precum Marea Britanie, cu peste 22,6 % din numărul total de bilete de avion achiziţionate, aceasta fiind urmată de Italia (20%), Germania (13%) şi Spania (9%), arată datele agenţiei online de turism eSky România.

Zborurile internaţionale preferate de români în această vară au fost către ţări precum Marea Britanie, cu peste 22,6 % din numărul total de bilete de avion achiziţionate, aceasta fiind urmată de Italia (20%), Germania (13%) şi Spania (9%), arată datele agenţiei online de turism eSky România.

Oraşul preferat a fost Londra, urmat de Milano, Bruxelles, Roma şi Paris.

De asemenea, Viena este clasată imediat după, în timp ce anul trecut era abia pe locul 28. Acest lucru este cel mai probabil legat de preţurile mai avantajoase din acest an, o medie de 83 euro faţă de 180 euro în 2018, arată datele companiei.

”Analiza arată că numărul de rezervări pentru perioada de vară depăşeşte cu aproape 50% cele de anul trecut. Creşterea zborurilor internaţionale fiind de 45,5% iar a celor interne de 66%”, spun reprezentanţii eSky România.

52% din călătoriile în străinătate au fost cu sejururi de până la şapte zile, şi aproape 33% - au durat între 7 şi 14 zile. Peste 65% din rezervări au fost făcute prin intermediul dispozitivului mobil, cu 3,3% mai mult faţă de anul trecut.

”Astfel, se confirmă apetitul crescut al românilor pentru tehnologie şi utilizarea de smartphone-uri pentru cumpărăturile online în domeniul turismului”, mai arată agenţia online de turism.

În vara 2019, preţul mediu al biletelor de avion pentru zborurile internaţionale a fost de 121 euro, în scădere cu 18 euro faţă de 139 euro în 2018. Italia a avut cele mai ieftine bilete din România cu o medie de 82 euro cost pe bilet.

Rezervările pentru destinaţii domestice au crescut cu 66% faţă de vara anului trecut.

Aeroporturile din care au decolat cele mai multe zboruri achiziţionate în ţară au fost: Henri Coandă din Bucureşti cu 46,6%, Cluj-Napoca cu 15%, Timişoara cu aproape 14%, Iaşi 9%.

Preţul mediu al biletelor de avion pentru zborurile interne în sezon a fost de 72 euro, iar destinaţia Timişoara a avut cel mai mic cost mediu de 55 euro pe bilet.

În medie, cele mai mici preţuri ale biletelor pentru sezon au fost în lunile decembrie, mai şi iunie, au raportat specialiştii eSky.

eSky România a avut un un venit net pe 2018 în valoare de 5,8 milioane de euro, la o valoare totală tranzacţionată de 37 milioane de euro. Activă pe piaţa locală încă din 2009, aceasta este parte a grupului eSky, cu sediul central în Polonia. Grupul are 50 de pieţe deschise în acest moment, atât în America de Sud, în America de Nord, cât şi în Europa, Asia şi Africa.

Sursa : news.ro

Recomandari