In Burgundia se poate ajunge foarte usor odata ce sunteti in Paris. Din Gare de Lyon, pleaca la intervale destul de scurte cate un tren TGV, iar calatoria pana in Dijon, capitala provinciei, dureaza numai o ora si 30 de minute.
Vinurile din Burgundia au facut regiunea cunoscuta in toat lumea. Soiurile Pinot Noir si Chardonnay sunt originare din provincia despre care se spune ca are cea mai complexa zona viticola din lume. Bauturile produse aici se asorteaza extrem de bine cu gastronomia specifica zonei.
Carciumilie, pensiunile si chiar localnicii le ofera turistilor branzeturi din regiune precum Chaource sau Époisses, mezeluri din Morvan, fripturi imense gatite in vin rosu sau celebrii pui de Bresse. Mustarul de Dijon, denumit dupa capitala Burgundiei, a depasit granitele Frantei si este comercializat si consumat in toata lumea.
Citeste aici mai multe despre provincia franceza!
Foto: tripadvisor.com
Polul Nord, tari exotice si croaziere de lux. Cum au ales sa se "rasfete" romanii in acest an... Stockhlom, orasul Premiilor Nobel si al celor 70 de muzee...